Τελευταία Νέα
Διεθνή

IIF: Ρευστότητα - ρεκόρ 76,5 δισ. δολ. κατευθύνθηκε στις αναδυόμενες αγορές το Νοέμβριο 2020

IIF: Ρευστότητα - ρεκόρ 76,5 δισ. δολ. κατευθύνθηκε στις αναδυόμενες αγορές το Νοέμβριο 2020
Περίπου 36,7 δισ. δολάρια κατευθύνθηκαν προς ομόλογα και εν γένει την αγορά χρέους, σύμφωνα με το IΙF
Οι ξένοι επενδυτές κατεύθυναν το ποσό ρεκόρ 76,5 δισ. δολαρίων σε χαρτοφυλάκια αναδυόμενων αγορών το Νοέμβριο, με έναυσμα τα θετικά νέα για το εμβόλιο Covid-19 και την κατά τα φαινόμενο ομαλή μετάβαση της εξουσίας στις ΗΠΑ, ανέφερε το Institute of International Finance (IIF) σε έκθεσή του την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου.
Περίπου 39,8 δισ. δολάρια κατευθύνθηκαν σε μετοχές αναδυόμενων αγορών, τη δεύτερη μεγαλύτερη μηνιαία εισροή ρευστότητας προς αυτή την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, με την Κίνα να αντλεί περίπου 7,9 δισ. δολ.
Περίπου 36,7 δισ. δολάρια κατευθύνθηκαν προς ομόλογα και εν γένει την αγορά χρέους.
Οι μηνιαίες ροές στην αγορά χρέους ήταν η δέκατες ιστορικά υψηλότερες σύμφωνα με το IIF.
Reuters Graphic

Μετοχές και αγορά χρέους

Τα στοιχεία του Νοεμβρίου είναι στο ίδιο επίπεδο με τις καθαρές εισροές μέχρι στιγμής φέτος ύψους 166,5 δισ  δολ., σύμφωνα με τα στοιχεία του IIF.
Έως σήμερα, οι μετοχές έχουν δει καθαρή εισροή 16,6 δισ. δολαρίων, ενώ σχεδόν 150 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν κατευθυνθεί στην αγορά χρέους.
Φέτος, σημειώθηκε επίσης η μεγαλύτερη μηνιαία εκροή όταν τα 90 δισεκατομμύρια δολάρια έφυγαν από τα χαρτοφυλάκια μη κατοίκων των αναδυόμενων αγορών κατά το Μάρτιο, καθώς η αβεβαιότητα σχετικά με την επίδραση της πανδημίας στην οικονμία έστειλε τους επενδυτές σε ασφαλέστερα καταφύγια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης