Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υψηλά επταετίας για τον χαλκό, στα 7.720 δολάρια ανά τόνο

tags :
Υψηλά επταετίας για τον χαλκό, στα 7.720 δολάρια ανά τόνο
Τα 7.720 δολάρια τον τόνο έφτασε ο χαλκός για πρώτη φορά εδώ και επτά χρόνια
Τα 7.720 δολάρια τον τόνο έφτασε ο χαλκός για πρώτη φορά εδώ και επτά χρόνια, λόγω της ισχυρής ζήτησης από την Κίνα αλλά και της πεποίθησης ότι ένα νέο κύμα φιλοπεριβαλλοντικών πολιτικών θα ανεβάσει την τιμή του μετάλλου.
Πιο συγκεκριμένα, ο χαλκός την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου έφτασε σε υψηλό επταετίας, χάρη στα ισχυρά οικονομικά δεδομένα με προέλευση την Ασία.
Την ίδια στιγμή, η Goldman Sachs είπε ότι το πιο σημαντικό βιομηχανικό μέταλλο στον κόσμο διανύει το πρώτο σκέλος μιας bull market, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει τις τιμές σε επίπεδα ρεκόρ.
Oι τιμές του χαλκού στο London Metal Exchange έφτασαν τα 7.719 δολ. ανά τόνο στις απογευματινές συναλλαγές της 1ης Δεκεμβρίου, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2013, αφού οι πρόδρομοι δείκτες σχετικά με την κατασκευαστική δραστηριότητα στην Κίνα και τη Νότια Κορέα ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς.
Ο χαλκός χρησιμοποιείται σε όλα σχεδόν τα μεγάλα κατασκευαστικά έργα.
Το μέταλλο έχει ανατιμηθεί 25% φέτος, ενώ η προσδοκία για την υιοθέτηση νέων, πράσινων πολιτικών και η ταχεία ανάκαμψη της Κίνας από την πανδημία έχει αυξήσει την αισιοδοξία για περαιτέρω ενίσχυσή του.
Η Κίνα, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, εισήγαγε ποσότητα ρεκόρ σε ό,τι αφορά το χαλκό φέτος λόγω της εμπορικής ζήτησης και του αποθέματος που δημιουργεί η κυβέρνηση.
«Αυτή η τρέχουσα αντοχή των τιμών δεν είναι παράλογη παρέκκλιση, αλλά τη βλέπουμε ως το πρώτο στάδιο μιας bull market σε σχέση με τον χαλκό» δήλωσε ο Nicholas Snowdon, αναλυτής της Goldman Sachs.
Line chart of Price per tonne ($) showing Goldman Sachs says copper has entered a new bull market
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης