Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ζητά στήριξη και αντίποινα από την ΕΕ κατά των ΗΠΑ αν επιβάλλουν κυρώσεις στο Παρίσι

Γαλλία: Ζητά στήριξη και αντίποινα από την ΕΕ κατά των ΗΠΑ αν επιβάλλουν κυρώσεις στο Παρίσι
Η Γαλλία θα ζητήσει απάντηση από την ΕΕ εάν οι ΗΠΑ τιμωρήσουν το Παρίσι με αφορμή τον γαλλικό φόρο επί των ψηφιακών υπηρεσιών
Η Γαλλία θα ζητήσει άμεσα αντίποινα από την Ευρωπαϊκή Ένωση εάν η Ουάσινγκτον προχωρήσει τον Ιανουάριο με τις σχεδιαζόμενες εμπορικές κυρώσεις με αφορμή τον γαλλικό φόρο επί των ψηφιακών υπηρεσιών, δήλωσε σήμερα 1 Δεκεμβρίου ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno LeMaire.
Η κυβέρνηση Trump ανακοίνωσε τον Ιούλιο πρόσθετους δασμούς 25% στα γαλλικά καλλυντικά, τις τσάντες χειρός και άλλες εισαγωγές αξίας 1,3 δισεκ. Δολαρίων ως απάντηση στον φόρο της Γαλλίας επί των ψηφιακών υπηρεσιών, αλλά είπε ότι θα καθυστερήσει την επιβολή τους έως τον Ιανουάριο.
«Εάν υπάρξουν αμερικανικές κυρώσεις έναντι της γαλλικής απόφασης ... για την επιβολή του γαλλικού φόρου, τότε θα ζητήσουμε άμεσα απάντηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε ο LeMaire σε δημοσιογράφους ύστερα από συνεδρίαση με Ευρωπαίους ομολόγους του για τη φορολόγηση των ψηφιακών υπηρεσιών.

Αναστολή της συλλογής φόρου από Γαλλία ως τον Ιανουάριο

Η Γαλλία ανέστειλε τη συλλογή του φόρου επί των ψηφιακών υπηρεσιών έως τον επόμενο μήνα ενώ εξελίσσονταν οι διεθνείς διαπραγματεύσεις για να σχεδιαστούν εκ νέου οι κανόνες της διασυνοριακής φορολόγησης για την ψηφιακή εποχή.
Οι σχεδόν 140 χώρες που συμμετείχαν σε αυτές τις συνομιλίες συμφώνησαν τον Οκτώβριο να συνεχίσουν να διαπραγματεύονται έως τα μέσα του 2021 καθώς οι συνομιλίες έπεσαν σε τέλμα μετά την απροθυμία της Ουάσινγκτον να προσυπογράψει μια πολυμερή συμφωνία πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.
Η Γαλλία έκανε ένα βήμα πιο πέρα και έστειλε ειδοποιήσεις σε εταιρίες που υπόκεινται σε αυτή τη φορολογία να καταβάλουν τη δόση του φόρου για τον Δεκέμβριο, μια κίνηση με την οποία, σύμφωνα με τον LeMaire, αναμένεται να αντληθούν 400 εκατ. ευρώ φέτος.
Ο LeMaire επανέλαβε τη δέσμευση να ανακληθεί ο γαλλικός φόρος μόλις επιτευχθεί μια διεθνής συμφωνία.
Οι εμπορικοί εταίροι της Ουάσινγκτον επιθυμούν να δουν ποια θέση έχει η νέα κυβέρνηση του Biden στο θέμα αυτό και να ανοίξει ο δρόμος για μια διεθνή συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης