Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην αντεπίθεση το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα - Το Ethereum αναβαθμίζεται - Τι σημαίνει για τους επενδυτές

tags :
Στην αντεπίθεση το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα - Το Ethereum αναβαθμίζεται - Τι σημαίνει για τους επενδυτές
Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα το Ethereum αναβαθμίζεται – Τι σημαίνει για τους επενδυτές
Ενώ όλο οι επενδυτές παρακολουθούν την τιμή του bitcoin να διαμορφώνεται σε ιστορικά υψηλά, ένα άλλο κρυπτονομίσμα καταγράφει  ένα δυναμικό comeback.
Το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονομίσμα στον κόσμο βάση κεφαλαιοποίησης έχει καταγράψει άνοδο κατά περίπου +350% από την αρχή του 2020.
Τώρα, οι επενδυτές του Ether παρακολουθούν μια πολύ καθυστερημένη αναβάθμιση στο υποκείμενο δίκτυό του, γνωστό ως Ethereum 2.0, το οποίο λένε ότι θα το κάνει πιο γρήγορο και πιο ασφαλές.
Ένα βασικό πρόβλημα με το blockchain Ethereum σήμερα είναι η επεκτασιμότητα.
Το 2017, για παράδειγμα, η δημοτικότητα ενός παιχνιδιού με βάση το Ethereum που ονομάζεται CryptoKitties προκάλεσε συμφόρηση του δικτύου, επιβραδύνοντας σημαντικά το trading.
Ωστόσο, οι υποστηρικτές του Ethereum 2.0 λένε ότι η προγραμματισμένη αναβάθμιση θα μπορούσε να επιτρέψει χιλιάδες περισσότερες συναλλαγές να πραγματοποιούνται κάθε δευτερόλεπτο.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές πιστεύουν ότι θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε περαιτέρω υιοθέτηση του Ethereum από περισσότερους επενδυτές καθώς και ανατίμηση των τιμών.
Image
«Απόδειξη πονταρίσματος»

Για να κατανοήσετε τη μετάβαση που πραγματοποιείται στο Ethereum, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πρώτα για την τεχνολογία blockchain.
Το Blockchain είναι το ψηφιακό καθολικό που χρησιμοποιήθηκε αρχικά για την καταγραφή συναλλαγών bitcoin και παρέχει τα θεμέλια για τα περισσότερα μεγάλα κρυπτονομίσματα.
Όπως το bitcoin, το blockchain του Ethereum λειτουργεί επί του παρόντος σε ένα μοντέλο «απόδειξης εργασίας».
Οι λεγόμενοι «ανθρακωρύχοι» με υπολογιστές ειδικά σχεδιασμένους ανταγωνίζονται για να λύσουν περίπλοκους μαθηματικούς γρίφους για την επικύρωση των συναλλαγών.
 Όποιος κερδίσει αυτόν τον αγώνα επιβραβεύεται με bitcoin
Σήμερα 1/12  το blockchain Ethereum πρόκειται να ξεκινήσει τη μετάβαση σε ένα μοντέλο «απόδειξης πονταρίσματος».
Αντί των ανθρακωρύχων, το δίκτυο θα βασίζεται σε «stakers» που διαθέτουν ήδη κάποιον αιθέρα για την επεξεργασία νέων συναλλαγών.
Για να επικυρώσει μια συναλλαγή στο νέο δίκτυο, ένας staker πρέπει να καταθέσει 32 μάρκες Ethereum, αξίας περίπου 19.600 δολαρίων ΗΠΑ σε τρέχουσες τιμές, σε ένα πορτοφόλι κρυπτογράφησης χρησιμοποιώντας αυτό που είναι γνωστό ως έξυπνη σύμβαση.
Πρόκειται για συμβόλαια στο Ethereum blockchain που εκτελούνται αυτόματα χρησιμοποιώντας κώδικα.
Στη συνέχεια, στους stakers απονέμονται Ethereum για την επικύρωση συναλλαγών, όπως στους «ανθρακωρύχους».
Αυτή η διαδικασία «στοιχήματος» δίνει αποτελεσματικά στους επενδυτές της κρυπτογράφησης τη δυνατότητα να κερδίζουν ενδιαφέρον για τις συμμετοχές τους μετά από μια ορισμένη χρονική περίοδο.
Ένα μεγάλο θέμα στο Ethereum αυτή τη στιγμή είναι η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση ή το DeFi, το οποίο στοχεύει στην αναπαραγωγή παραδοσιακών χρηματοοικονομικών προϊόντων, όπως δάνεια χωρίς μεσάζοντες όπως οι τράπεζες.
Μερικοί κρυπτογράφοι λένε ότι η ικανότητα του Ethereum να υποστηρίζει εφαρμογές σημαίνει ότι θα μπορούσε να γίνει μια δομή για ένα αποκεντρωμένο διαδίκτυο επόμενης γενιάς.
«Στην ουσία, το οικοσύστημα Ethereum αποφάσισε να μεγαλώσει λίγο περισσότερο και να γίνει λίγο πιο ασφαλές, ώστε οι άνθρωποι, τα ιδρύματα και οι προγραμματιστές να μπορούν να συνεχίσουν να δημιουργούν περισσότερες εφαρμογές και οικονομικά προϊόντα πάνω από αυτό», δήλωσε ο Konstantin Richter, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας λογισμικού blockchain Blockdaemon, στο CNBC.

Τι σημαίνει για τους επενδυτές;

Προς το παρόν, αυτό που συμβαίνει είναι η εισαγωγή ενός παράλληλου blockchain Ethereum που είναι γνωστό ως Beacon.
Αυτό θα χρησιμοποιηθεί για να δοκιμάσει τη νέα απόδειξη του συστήματος πονταρίσματος πριν από την πλήρη μετάβαση στο Ethereum 2.0.
«Είναι λίγο σαν το λανσάρισμα», είπε ο Konstantin Richter.
«Ο πύραυλος απογειώνεται τώρα.
Έχουμε δεσμευτεί στο ταξίδι.
 Είμαστε ακόμα στο launchpad, αλλά όλα θα επιτευχθούν όταν προσγειωθούμε στο φεγγάρι.
Σε αυτό το σημείο, ξεκινάμε το επίσημο τέλος στο παλιό Ethereum.
Ο Richter το βλέπει επίσης να οδηγεί σε καινοτομία στον χώρο της DeFi, καθώς οι επενδυτές αναζητούν κάποια ρευστότητα δανειζόμενοι έναντι των κλειδωμένων αιθέρων.
Μια άλλη μεγάλη ανάπτυξη που θα εισαγάγει η αναβάθμιση είναι κάτι που ονομάζεται «sharding».
Αυτό χωρίζει αποτελεσματικά το δίκτυο σε πολλές παράλληλες αλυσίδες που μπορούν να χειριστούν συναλλαγές για να επιταχύνουν το δίκτυο.
«Ένα θρυμματισμένο μπλοκ αλυσίδας μπορεί να απεικονιστεί ως μια στρογγυλή βούρτσα μαλλιών όπου κάθε σειρά τριχών είναι ένα θραύσμα που συμπεριφέρεται ως μπλοκ από μόνη της και όπου η αλυσίδα Beacon τα συνδέει όλα μαζί όπως κάνει η λαβή της βούρτσας μαλλιών για τις τρίχες», ανέφερε ο Jerome de Ο Tychey, συνιδρυτής και πρόεδρος της Ethereum France, στο CNBC.
«Τα θραύσματα επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω της αλυσίδας Beacon, η οποία επίσης οριστικοποιεί τακτικά την κατάσταση των θραυσμάτων.
Όσο περνά ο καιρός η βούρτσα μαλλιών μεγαλώνει καθώς τα θραύσματα παράγουν μπλοκ και το ίδιο κάνει και η αλυσίδα Beacon που παρακολουθεί τι συμβαίνει σε ολόκληρο το δίκτυο».
Οι ειδικοί της κρυπτογράφησης λένε ότι το Ethereum 2.0 πρέπει να βοηθήσει το δίκτυο Ethereum να λειτουργεί σε κλίμακα, να επεξεργάζεται πολύ περισσότερες συναλλαγές με ταχύτερο ρυθμό και να υποστηρίζει εφαρμογές με εκατομμύρια χρήστες.
«Μέσα σε πέντε έως 10 χρόνια, αυτές οι αποκεντρωμένες πλατφόρμες θα είναι στο ίδιο επίπεδο με τις κεντρικές πλατφόρμες», προβλέπει ο Richter.
«Τότε είναι το παιχνίδι για τις κεντρικές πλατφόρμες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης