Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποτίμηση έως και 35 δισ. δολ. επιδιώκει η Airbnb στην IPO

tags :
Αποτίμηση έως και 35 δισ. δολ. επιδιώκει η Airbnb στην IPO

Η εταιρεία βραχυπρόθεσμης ενοικίασης κατοικιών έχει στόχο να συγκεντρώσει 2,5 δισ. δολάρια στην αρχική δημόσια προσφορά.
Η εταιρεία βραχυπρόθεσμης ενοικίασης κατοικιών έχει στόχο να συγκεντρώσει 2,5 δισ. δολάρια στην αρχική δημόσια προσφορά.
Από 44 έως 50 δολάρια σκοπεύει να τιμολογήσει τις μετοχές της η Airbnb στην αρχική δημόσια προσφορά (ΙΡΟ), που αναμένεται αργότερα αυτό τον μήνα.
Στόχος είναι να φτάσει σε αποτίμηση έως και 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με νέο αρχείο που υπέβαλε στην Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Σύμφωνα με το CNBC, η εταιρεία βραχυπρόθεσμης ενοικίασης κατοικιών έχει στόχο να συγκεντρώσει περίπου 2,5 δισ. δολάρια στην IPO.
Η τελευταία ιδιωτική αποτίμηση της Airbnb ήταν 18 δισεκατομμύρια δολάρια, αφού συγκέντρωσε χρέος 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων νωρίτερα αυτό το 2020, καθώς η εταιρεία αγωνίστηκε τους πρώτους μήνες της πανδημίας κορωνοϊού. Αυτή ήταν σχεδόν η μισή απόλυτη ιδιωτική αποτίμησή της (31 δισεκατομμύρια δολάρια) από το 2017.
Η εταιρεία θα εισαχθεί στο Nasdaq με την ένδειξη «ABNB».
Η Airbnb κυκλοφόρησε τον πρώτο της S-1 τον περασμένο μήνα, αναφέροντας καθαρά έσοδα 219 εκατομμυρίων δολαρίων σε έσοδα 1,34 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος 2020, μειωμένα κατά περίπου 19% από το προηγούμενο έτος.
 Όπως οι περισσότερες ταξιδιωτικές εταιρείες, η Airbnb σημείωσε πτώση στις δραστηριότητές της λόγω της πανδημίας Covid-19.
Ωστόσο, μετά τον περιορισμό περίπου του 25% του προσωπικού της, ή περίπου 1.900 υπαλλήλων, τον Μάιο, η Airbnb είδε την επιχείρησή της να ανακάμπτει γρήγορα αργότερα μέσα στο έτος. Αυτό χάρη στην αύξηση των ενοικίων σε αγροτικές περιοχές καθώς οι άνθρωποι έψαχναν για ασφαλείς διαφυγές εν μέσω της πανδημίας.
Η εταιρεία αρχικά αναμενόταν να κυκλοφορήσει στο πρώτο εξάμηνο του έτους, αλλά η κρίση υπερέβαινε αυτά τα σχέδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης