Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τουρκία: Στο στόχαστρο του ISIS ο Imamoglu - Φήμες για σχέδιο δολοφονίας

Τουρκία: Στο στόχαστρο του ISIS ο Imamoglu - Φήμες για σχέδιο δολοφονίας
Σύμφωνα με πληροφορίες της τουρκικής εφημερίδας Sozcu, υπήρξε σχέδιο δολοφονίας του Imamoglu  από το ISIS, το οποίο τελικά απετράπη
Σε κίνδυνο φαίνεται πως βρίσκεται η ζωή του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Ekrem Imamoglu.
Σύμφωνα με πληροφορίες της τουρκικής εφημερίδας Sozcu, υπήρξε σχέδιο δολοφονίας του Imamoglu  από το ISIS, το οποίο τελικά απετράπη.
Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, οι σωματοφύλακες του δημάρχου έλαβαν προειδοποίηση για επικείμενη απόπειρα δολοφονίας του και σε συντονισμό με το υπουργείο Εσωτερικών και τη νομαρχία, αυξήθηκαν άμεσα οι άνδρες της ασφάλειάς του.
Πάντως, η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης διαψεύδει την πληροφορία, λέγοντας πως δεν υπήρξε τέτοιο μήνυμα από την πλευρά τους προς τους σωματοφύλακες.

Image
Σημειώνεται ότι οι σχέσεις του δημάρχου Κωνσταντινούπολης με τον Τούρκο πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan, είναι τεταμένες.
Ο Imamoglu κατηγορεί ανοιχτά την κεντρική κυβέρνηση για λήψη αποφάσεων «χωρίς να ρωτά τον λαό της Κωνσταντινούπολης και τους θεσμούς της πόλης».
Άλλωστε, από τότε που κέρδισε τις δημοτικές εκλογές ο Erdogan προσπαθεί να του κάνει με κάθε τρόπο σαφές ποιος είναι αυτός που αποφασίζει.
Όταν ο Imamoglu και άλλοι πολιτικοί από το CHP ξεκίνησαν να μαζεύουν χρήματα για όσους έχουν ανάγκη εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Erdogan του επέρριψε πως κάνει σόου και απαγόρευσε τη δράση.
Είναι πασιφανές ότι ο Erdogan δεν μπορεί ακόμα να χωνέψει το γεγονός ότι ο Imamoglu πήρε το δήμο από το AKP.
Στις δημοτικές εκλογές του 2019 το AKP είχε κερδίσει παντού στη χώρα εκτός από τους μεγάλους δήμους της Κωνσταντινούπολης, της Άγκυρας και της Σμύρνης.
Ο Erdogan ακύρωσε τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη και διεξήχθησαν ακόμα μια φορά.
Και πάλι έχασε.
Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι η ακύρωση των δημοτικών εκλογών τότε έβλαψε τον Erdogan πολιτικά.

H ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Κρίθηκε σκόπιμο να κάνουμε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις ειδήσεις που δημοσιεύθηκαν σε ορισμένα όργανα των μέσων ενημέρωσης, "συνελήφθησαν μαχητές του DAESH να δολοφονήσουν τον Imamoglu ".
Κατά καιρούς, τέτοιες αισθήσεις και ειδοποιήσεις γίνονται εναντίον δημοσίων υπαλλήλων, πρεσβύτερων του κράτους, προσώπων που υπόκεινται σε προστασία, προσώπων, θεσμών και τόπων που μπορούν να προκαλέσουν λόγω των καθηκόντων τους.
Αυτές οι ακροάσεις ή ειδοποιήσεις κοινοποιούνται στα σχετικά πρόσωπα και κάθε ένα από αυτά ενημερώνεται.
Τα απαραίτητα μέτρα λαμβάνονται από τις μονάδες μας σε αυτό το θέμα.
Δεν υπάρχει απόπειρα δολοφονίας ή σύλληψη δολοφόνου όπως αναφέρεται στην έκθεση.
Οι προσπάθειές μας εναντίον όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων των PKK / PYD, DAESH, FETO και DHKP-C, συνεχίζονται αδιάκοπα και αποφασιστικά για την ειρήνη του έθνους μας και την ασφάλεια της χώρας μας».
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης