Τελευταία Νέα
Διεθνή

Musk (CEO Tesla): Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να στείλουμε ανθρώπους στον Άρη το 2026

tags :
Musk (CEO Tesla): Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να στείλουμε ανθρώπους στον Άρη το 2026
Ο επιχειρηματίας πρόσθεσε πως «είναι αισιόδοξος για το μέλλον στη Γη» αλλά θεωρεί σημαντικό να υπάρχει ασφάλιση ζωής στο σύνολό της και αποκάλυψε ότι θα ήθελε να ταφεί στον Άρη επειδή, όπως είπε, φαίνεται να είναι... «δροσερός»
Το 2026 έθεσε ως ορίζοντα ο επιχειρηματίας και ιδρυτής της SpaceX,Elon Musk, για την αποστολή των πρώτων ανθρώπων στον Άρη, όπως δήλωσε την Τρίτη (01/12).
Συγκεκριμένα, ο Musk παρευρέθηκε στο Axel Springer Award Show, στο Βερολίνο, και δήλωσε -μεταξύ άλλων- το εξής:
«Αισθάνομαι αρκετά σίγουρος σε έξι χρόνια από τώρα (σ.σ. για την αποστολή ανθρώπων στον Άρη).
Θα έλεγα πως αν μου λέγατε σε έξι χρόνια από τώρα, νομίζω ότι είμαι πολύ σίγουρος γι' αυτό.
Αν είμαστε τυχεροί, ίσως και σε τέσσερα χρόνια».
Επίσης, ο ίδιος τόνισε πως σκοπεύει να στείλει ένα μη επανδρωμένο όχημα στον Άρη σε περίπου δύο χρόνια και το χρονοδιάγραμμα βασίζεται στην περίοδο των 26 μηνών, που αντιπροσωπεύει την πλησιέστερη προσέγγιση μεταξύ της Γης και του κόκκινου πλανήτη.
Όταν ρωτήθηκε για τους προσωπικούς του στόχους και για να το αν θα είναι μεταξύ των πρώτων ανθρώπων στον Άρη, ο Musk απάντησε ότι προτεραιότητά του είναι να διασφαλίσει πως υπάρχει η απαιτούμενη τεχνολογία για μια αποστολή στον Άρη, έτσι ώστε «πολλοί άνθρωποι» να μπορέσουν να επισκεφθούν τον πλανήτη και «να κάνουν τη ζωή διαπλανητική ώστε να έχουν μια βάση στο φεγγάρι».
Μάλιστα, ο επιχειρηματίας πρόσθεσε πως «είναι αισιόδοξος για το μέλλον στη Γη» αλλά θεωρεί σημαντικό να υπάρχει ασφάλιση ζωής στο σύνολό της και αποκάλυψε ότι θα ήθελε να ταφεί στον Άρη επειδή, όπως είπε, φαίνεται να είναι «δροσερός».
Προς το παρόν, το κλειδί για την επίτευξη του στόχου περνά ένα επαναχρησιμοποιούμενο όχημα που λειτουργεί η SpaceX από το 2012 και αν και μολονότι έχουν γίνει κάποια βήματα, η εταιρεία πρέπει να πραγματοποιήσει αρκετές βασικές δοκιμές κινητήρα στο πρωτότυπο πριν από την πρώτη επίσημη πτήση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης