Πολιτική

Αντι - covid εκστρατεία από τον Χρυσοχοϊδη - Μπαράζ επαφών ενόψει των μεγάλων θρησκευτικών εορτών

tags :
Αντι - covid εκστρατεία από τον Χρυσοχοϊδη - Μπαράζ επαφών ενόψει των μεγάλων  θρησκευτικών εορτών
Μπαράζ επαφών Χρυσοχοϊδη για την τήρηση των μέτρων
Σε σειρά επαφών με στόχο την τήρηση των μέτρων για την αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού,, εν όψει μεγάλων θρησκευτικών εορτών το ερχόμενο διάστημα, επιδίδεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.
Σήμερα ο Μ. Χρυσοχοϊδης βρίσκεται στον Βόλο, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε στην Πάτρα, ενόψει του εορτασμού του Αγίου Ανδρέα.
Την Τρίτη ο υπουργός συναντήθηκε στο στο δημαρχείο Πειραιά με τον δήμαρχο, Γιάννη Μώραλη και τον μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ, ενόψει του εορτασμού του Αγίου Νικολάου, στις 6 Δεκεμβρίου, και του πολιούχου της πόλης του Πειραιά Αγίου Σπυρίδωνα, στις 12 Δεκεμβρίου.

"Οι δύο μεγάλες πανηγύρεις της Μητροπόλεως, του πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνος, αλλά και του εφόρου και προστάτου των ναυτικών, του Αγίου Νικολάου θα τελεστούν όπως προβλέπουν τα αρμόδια πρωτόκολλα, για την αποφυγή συναθροίσεων.
Με πίστη, με αγάπη, με τιμή στους μεγάλους Αγίους, αλλά και με μια ταπείνωση. Νομίζω ότι είναι επίκαιρη η πρόσκληση της Εκκλησίας για μια βαθειά ενσυναίσθηση και μια βαθειά μετάνοια", ανέφερε σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς αναφερόμενος στην πανδημία του κορονοϊού μίλησε για έναν "αδιόρατο μικροοργανισμό, ασυνείδητο, που έχει εξαναγκάσει όλον τον πλανήτη σε επίγνωση της ανθρώπινης ατέλειας και μικρότητος. Ωστόσο εμείς εδώ", όπως σημείωσε, "στον Πειραιά, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, έχουμε την έμπνευση, τη δύναμη την ευψυχία να αντισταθούμε. Αντιστεκόμαστε τηρώντας τους υγειονομικούς όρους που προβλέπει η αρμόδια επιστημονική ομάδα. Έχουμε ανάγκη όλοι από επιστροφή στην αλήθεια του Ευαγγελικού μηνύματος, που σημαίνει Σταυροαναστάσιμη πορεία, κένωσις για τη ζωή του άλλου.
Ο κάθε άνθρωπος αποτελεί μια αξία γιατί είναι εικόνα του ζωντανού Θεού".
Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης επεσήμανε πως "η κοσμική και η πνευματική ηγεσία της πόλης δίνει το παράδειγμα και την κατεύθυνση της εγκαρτέρησης, της συναίσθησης και της αλληλεγγύης.
Και ταυτόχρονα το παράδειγμα του σεβασμού στα μέτρα που έχει εξαγγείλει και εφαρμόζει η κυβέρνηση, μετά από εισηγήσεις των επιδημιολόγων. Θα πάμε καλύτερα μέρα με τη μέρα. Θα έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα, όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία, εφόσον όλοι μας δείχνουμε ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας, απέναντι στην οικογένειά μας και αλληλεγγύη σε όλους εκείνους τους ανθρώπους, οι οποίοι αυτήν τη στιγμή πάσχουν, είναι άρρωστοι, και κινδυνεύει η ζωή τους. Ο Πειραιάς, όπως και ολόκληρη η Ελλάδα, δεν θα γιορτάσει μαζικά ούτε τον 'Αγιο Νικόλαο, ούτε τον 'Αγιο Σπυρίδωνα, αλλά ο κάθε Πειραιώτης μέσα στην οικογένειά του με πολύ σεβασμό, με βαθιά κατάνυξη και πολύ πίστη θα γιορτάσει αυτούς τους Αγίους, αυτές τις μέρες, έτσι ώστε να πάμε ομαλά προς εκείνη την περίοδο που σιγά σιγά πλέον με το άνοιγμα και την εφαρμογή των πολιτικών εκείνων που θα οδηγήσουν στον εμβολιασμό του πληθυσμού, θα πάμε ξανά στην κανονικότητα και στο άνοιγμα της κοινωνίας. Να ξαναγιορτάσουμε μαζί όλες αυτές τις γιορτές, οι οποίες είναι τόσο μαζικές και αφορούν τη χριστιανοσύνη".
Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης επιβεβαίωσε τη θέληση του Μητροπολίτη Πειραιώς, επισημαίνοντας ότι πρέπει: "να τηρήσουμε τα μέτρα και τα πρωτόκολλα, να συμβάλλουμε κι εμείς στον αγώνα που δίνεται στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Θα κινηθούμε σε δύο άξονες, στο δημόσιο λόγο μας που είναι κάθετος και ξεκάθαρος ότι θα εφαρμοστούν τα μέτρα και φυσικά στα μέτρα που θα λάβει η ελληνική αστυνομία και η δημοτική αστυνομία.
Είναι μια μεγάλη μάχη, τη δίνουμε 8-9 μήνες, η κυβέρνηση, η αυτοδιοίκηση, η εκκλησία μας, όλοι. Θα ξαναμιλήσουμε με τον υπουργό και τον μητροπολίτη για το θέμα του εορτασμού των Θεοφανείων, μια πολύ μεγάλη γιορτή για τον Πειραιά και τη χώρα, όπου ελπίζουμε πλέον τα πράγματα για την πατρίδα μας να είναι καλύτερα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης