Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Ο δείκτης S&P 500 θα ανέλθει στις 4.000 μονάδες στα τέλη του 2021

Barclays: Ο δείκτης S&P 500 θα ανέλθει στις 4.000 μονάδες στα τέλη του 2021
Στις 4.000 μονάδες θα ανέλθει ο δείκτης βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500 τους επόμενους δώδεκα μήνες
Στις 4.000 μονάδες θα ανέλθει ο δείκτης βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500 τους επόμενους δώδεκα μήνες, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο επικεφαλής Οικονομικών Μελετών της τράπεζας Barclays Christian Keller.
Οι αγορές και οι επενδυτές έχουν το δικαίωμα να αισιοδοξούν σε ό,τι αφορά το outlook της παγκόσμιας οικονομίας το 2021, κάτι που διαφαίνεται και από τον πληθωρισμό, αναφέρει ο κ. Keller.
Tους επόμενους δώδεκα μήνες η βρετανική τράπεζα υπολογίζει το παγκόσμιο ΑΕΠ στο 5,6%, αφού ανακάμψει από ύφεση ύψους 3,6% το 2020, με τις περισσότερες δυτικές οικονομίες να έχουν επιτύχει τη λεγόμενη ανοσία της αγέλης ενάντια στον κορωνοϊό το γ’ και το δ’ τρίμηνο του 2020.
Η εκτίμηση είναι καλύτερη από αυτή του ΟΟΣΑ, που αναμένει ύφεση 4,2% και, ακολούθως, ανάκαμψη 4,2% το 2021.
Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, ο Κeller ανέφερε πως οι προβλέψεις του αντανακλούν τα θετικά νέα από το μέτωπο των εμβολίων, που στέλνουν σήμα για ισχυρή ανάπτυξη το β’ τρίμηνο του 2021.
Επίσης, υπονόησε ότι ο πληθωρισμός δεν υποδηλώνει χαλάρωση των σημερινών πρωτοφανών επιπέδων στήριξης εκ μέρους των κεντρικών τραπεζών.
«Η αγορά εργασίας ανακάμπτει, ωστόσο ακόμη η ανεργία κινείται σε υψηλά επίπεδα, επομένως, αδιαμφισβήτητα, το σύστημα παρουσιάζει ελλείψεις» λέει ο επικεφαλής της Barclays, προσθέτοντας:
«Αυτό σημαίνει πως, σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό, θα χρειαστεί να περάσουν χρόνια για να επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα».
Ο Keller επεσήμανε ότι, ενώ η Barclays αναμένει σταδιακή βελτίωση του πληθωρισμού, δεν θα είναι αρκετά σημαντική ώστε οι κεντρικές τράπεζες να εξετάσουν το ενδεχόμενο αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής.
«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι αγορές είναι αρκετά αισιόδοξες - και δικαίως.
Έχουμε ένα περιβάλλον στο οποίο η ανάπτυξη επανέρχεται, ο πληθωρισμός παραμένει σχετικά χαμηλός και έχετε τις κεντρικές τράπεζες να υποστηρίζουν την ανάκαμψη.
H σύσφιξη εξακολουθεί να είναι πολύ μακριά» κατέληξε.
Οι αναλυτές της Barclays προβλέπουν ράλι για τις ευρωπαϊκές μετοχές το 2021, λόγω της αύξησης των κερδών ανά μετοχή.
Η βρετανική τράπεζα εκτιμά ότι ο S&P 500 θα φτάσει τις 4.000 μονάδες στο τέλος του 2021, με τις ευρωπαϊκές μετοχές να σημειώνουν ρεκόρ.
Την ίδια στιγμή, η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς αναμένεται να αυξηθεί στο 1,25%.
«Παραμένουμε overweight για τα στοιχεία ενεργητικού που ενέχουν κίνδυνο σε σχέση με τα ομόλογα», καθώς οι επενδυτές εξετάζουν βραχυπρόθεσμη οπισθοδρόμηση λόγω της χειμερινής αύξησης των κρουσμάτων της COVID-19» καταλήγει το στέλεχος της Barclays.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης