Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Κλειστή η νυχτερινή διασκέδαση μέχρι να έχουμε εμβόλια - Ταχύτατη ανάκαμψη όταν τελειώσει η πανδημία - Η μεταρρυθμιστική ατζέντα προχωρά

Μητσοτάκης: Κλειστή η νυχτερινή διασκέδαση μέχρι να έχουμε εμβόλια - Ταχύτατη ανάκαμψη όταν τελειώσει η πανδημία - Η μεταρρυθμιστική ατζέντα προχωρά
Περιμένω ταχύτατη ανάκαμψη όταν τελειώσει η πανδημία, και θα τελειώσει όταν εμβολιαστεί ένα ικανό τμήμα του πληθυσμού, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
«Η πανδημία είναι δραματικός καταλύτης αλλαγών, αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά το δεύτερο κύμα, αλλά προχωράμε με επιθετικό τρόπο στις μεταρρυθμίσεις που έχουμε σχεδιάσει, χωρίς να χάνουμε χρόνο», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο 31ο ετήσιο Greek Economic Summit που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Θα είμαστε από τους νικητές της πανδημίας - Η χώρα θα ανακάμψει με επιτυχία

«Η Ελλάδα θα είναι ένας από τους νικητές μετά την πανδημία.
Το δεύτερο κύμα είναι μεγαλύτερη πρόκληση από το πρώτο, αλλά με τα κατάλληλα μέτρα θα καταφέρουμε να το ελέγξουμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός και σχετικά με την επόμενη μέρα της πανδημίας υπογράμμισε πως «δεν πρέπει να υποτιμούμε την παραγωγική δυναμική της χώρας που θα οδηγήσει στην ανάκαμψη.
Πρέπει να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας και τη ρευστότητα ιδίως στις μικρές επιχειρήσεις και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα».
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πάντως ότι ακόμα και σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς υπάρχουν εταιρείες που επενδύουν στην Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών βαρών και τόνισε ιδιαίτερα την πρόθεση του ιδίου και της κυβέρνησης να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις παρά την πανδημία.
Αναφέρθηκε, μάλιστα, χαρακτηριστικά στο νομοσχέδιο που βρίσκεται στη Βουλή για τις χρήσεις γης.
«Η πανδημία μας έκανε πιο σοφούς, αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη κρίση και βλέπουμε τα δυνατά και αδύνατα σημεία μας, αλλά είμαστε ακόμη πιο αφοσιωμένοι στην μεταρρυθμιστική ατζέντα μας. Είναι ανάγκη και προτεραιότητά μας και με το Ταμείο Ανάκαμψης δεν θα χάσουμε την ευκαιρία να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα και να προχωρήσουμε μπροστά», επισήμανε ο πρωθυπουργός και σχετικά με την πανδημία σχολίασε πως «είμαστε αφοσιωμένοι για να σώσουμε ζωές κάθε μέρα και αυτή είναι η πιο σημαντική πρόκληση τώρα».
«Σήμερα είμαι ακόμα πιο αφοσιωμένος στη μεταρρυθμιστική ατζέντα που είχα θέσει πριν από την πανδημία.
Βλέπω την ευκαιρία.
Γνωρίζω ότι υπάρχει διαθέσιμο κεφάλαιο και στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και από την Ευρώπη μέσα από το ταμείο ανάκαμψης και δεν έχω κανένα σκοπό να χάσω αυτήν την ευκαιρία…

Πρέπει να αδράξουμε τις ευκαιρίες που θα μας δοθούν μετά την πανδημία.

Να μη διστάσουμε γιατί πραγματικά υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν έτσι κι αλλιώς...
Είμαστε αφοσιωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα που προκύπτουν από την πανδημία.
Καθημερινά σώζουμε ζωές όμως, ταυτόχρονα, γνωρίζουμε ότι υπάρχει μία μεγάλη πρόκληση για την επόμενη ημέρα και καθημερινά εργαζόμαστε και αυτά τα θέματα…
Η Ελλάδα όντως είναι σε πολύ καλή πορεία και πρόθεσή μου είναι να διασφαλίσουμε ότι θα σταθούμε πολύ ψηλότερα από τον πήχη που έχει τεθεί. Έχουμε σημαντικά πλεονεκτήματα και όχι απαραίτητα σε τομείς που συνδέονται με την Ελλάδα, όπως για παράδειγμα ο τουρισμός…
Δεν είμαστε μόνο η χώρα του ήλιου και του ελληνικού καλοκαιριού.
Έχουμε και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και βέβαια και η διασπορά είναι πολύ σημαντική.
Είναι πολλοί αυτοί που σκέφτονται να επιστρέψουν και θα επιστρέψουν εάν έχουν τις σωστές ευκαιρίες εργασίας

Με κλειστά μπαρ και νυχτερινή διασκέδαση μέχρι να εμβολιαστούμε

«Η πανδημία θα τελειώσει όταν θα έχουμε το εμβόλιο και όταν θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός».
Επεσήμανε ότι κάποιες δραστηριότητες δεν πρέπει να λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε τα εμβόλια όπως για παράδειγμα η νυχτερινή διασκέδαση, τα μπαρ και μεταμεσονύχτια διασκέδαση.
«Δεν μπορεί να έχουμε ανθρώπους να συνωστίζονται σε μπαρ μέχρι να έχουμε τα εμβόλια».

Κλειστά τα σχολεία

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για όσο διάστημα που οι ειδικοί είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων, ο πρωθυπουργός είπε ότι «θα κρατήσω κλειστά τα σχολεία όσο μου πουν οι ειδικοί».

Άνοιγμα λιανεμπορίου με περιορισμούς

Ακόμη, πρόσθεσε ότι στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά με συγκεκριμένους περιορισμούς που θα ισχύουν μέχρι το εμβόλιο».
«Κάθε lockdown έχει επιπτώσεις στην οικονομία, αλλά προτεραιότητά μας ήταν να σώσουμε ζωές», είπε χαρακτηριστικά κ. Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας πως η ΕΕ βρίσκεται εν αναμονή του εμβολίου.

Είμαστε υπερήφανοι για τον Albert Bourla

Στη συζήτηση στο πλαίσιο του 31ου Greek Economic Summit, συμμετέχει και ο CEO της Pfizer, Albert Bourla Μπουρλά, για τον οποίο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως
«είμαστε υπερήφανοι που έχουμε έναν Έλληνα να ηγείται της εταιρείας που έχει βρει τη λύση σε ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα, δηλαδή τη λύση στην πανδημία».
Πρόσθεσε, όμως, ότι μπορεί να μιλήσει και για το πώς και γιατί η Pfizer επέλεξε πριν ακόμη την πανδημία να επενδύσει στην Ελλάδα και τόνισε ότι η χώρα διαθέτει ένα ανθρώπινο δυναμικό με ταλέντα και ικανότητες.
«Έχουμε καταπληκτικούς ανθρώπους στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης