Τελευταία Νέα
Διεθνή

TUI: Συμφωνία για νέο τρίτο πακέτο διάσωσης 1,8 δισ. ευρώ

TUI: Συμφωνία για νέο τρίτο πακέτο διάσωσης 1,8 δισ. ευρώ
Η εταιρεία παροχής υπηρεσιών ταξιδίων TUI έχει ήδη λάβει ενισχύσεις 3 δισ. ευρώ με τη μορφή κρατικών δανείων
Η TUI εξασφάλισε ένα τρίτο πακέτο διάσωσης την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου καθώς πέτυχε συμφωνία με ιδιώτες επενδυτές, τις τράπεζες και τη γερμανική κυβέρνηση για επιπλέον ρευστότητα 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία ταξιδίων στον κόσμο προσπαθεί να υπερβεί την οικονομική περιδίνηση στην οποία έχει περιέλθει εξαιτίας της πανδημίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Η TUI που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου έχει ήδη λάβει 3 δισεκατομμύρια ευρώ σε κρατικά δάνεια φέτος και η τελευταία κρατική ενίσχυση προκάλεσε εκκλήσεις από την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του Βερολίνου να τεθούν σημαντικές προϋποθέσεις για την παροχή της βοήθειας.
Η TUI, η οποία πέρυσι παρείχε υπηρεσίες σε 23 εκατομμύρια άτομα κατέγραψε απώλειες 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ το δεύτερο τρίμηνο.
Η πτώση του ταξιδιού έχει εκμηδενίσει τα έσοδα της TUI και έχει επιδεινώσει τον ισολογισμό της καθώς παρουσιάζει «τρύπα» μεταξύ 550 εκατομμυρίων ευρώ και 650 εκατομμυρίων ευρώ σε μηνιαία βάση.
Ο μεγαλύτερος μέτοχος της TUI, ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Alexey Mordashov, ο οποίος κατέχει το 25% της εταιρείας, δήλωσε ότι επεκτείνει τις επενδύσεις του στον όμιλο ως μέρος της στρατηγικής κεφαλαιακής ενίσχυσης της εταιρείας.

Τι περιλαμβάνει το πακέτο

Συμπεριλαμβανομένου του νέου πακέτου διάσωσης, η TUI έχει πλέον 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ από τα τέλη Νοεμβρίου, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της Fritz Joussen, προσθέτοντας ότι η TUI ήταν υγιής πριν από την κρίση της πανδημίας και τώρα διαθέτει την κεφαλαιακή ενίσχυση να οργανώσει το μέλλον μετά από αυτήν.
Το πακέτο συνοδεύεται από απαγόρευση της καταβολής bonus και της διανομής μερισμάτων, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας.
Το νέο πακέτο διάσωσης της TUI περιλαμβάνει αύξηση κεφαλαίου 500 εκατομμυρίων ευρώ με την παροχή warrants και επιπλέον ποσόν 420 εκατομμύρια ευρώ, την αποκαλούμενη «σιωπηλή συμμετοχή» από το γερμανικό fund οικονομικής στήριξης WSF, το οποίο μπορεί να μετατραπεί ανά πάσα στιγμή σε μετοχές.
Περιλαμβάνει επίσης μία μη μετατρέψιμη κεφαλαιακή ενίσχυση από το WSF ύψους 280 εκατομμυρίων ευρώ, μια κρατική εγγύηση ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ, μία πρόσθετη πιστωτική διευκόλυνση από την κρατική τράπεζα KfW 200 εκατομμυρίων ευρώ και την επέκταση της υπάρχουσας πιστωτικής διευκόλυνσης από την KfW έως τον Ιούλιο του 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης