Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ανατροπή από EASA-ECDC: “Καταργείστε καραντίνα και ταξιδιωτικούς περιορισμούς”

tags :
Ανατροπή από EASA-ECDC: “Καταργείστε καραντίνα και ταξιδιωτικούς περιορισμούς”
Οι νέες οδηγίες παροτρύνουν τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να χαλαρώσουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς
Τα πάνω-κάτω φέρνουν οι νέες οδηγίες από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).
Οι νέες οδηγίες παροτρύνουν τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να χαλαρώσουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Η καραντίνα επισημαίνεται δεν αποτελεί αποτελεσματικό μέτρο στις παρούσες συνθήκες.
EASA και ECDC υπογραμμίζουν πως οι ταξιδιώτες αεροπορικών μεταφορών αντιπροσωπεύουν ελάχιστο ποσοστό εντοπισμένων κρουσμάτων COVID-19.
Οι ταξιδιώτες, επισημαίνεται δεν είναι “υψηλού κινδύνου και δεν αυξάνουν σημαντικά το ποσοστό μετάδοσης COVID-19”.

“Καταργείστε καραντίνα, ταξιδιωτικούς περιορισμούς”

Όπως αναφέρεται “οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων καλούνται να εξετάσουν τα λεπτομερή επιδημιολογικά στοιχεία που υποστηρίζουν τις επιλογές” που παρουσιάζονται σε αυτό το έγγραφο αναγνωρίζοντας ότι:
*    Στην τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση, δεν συνιστάται καραντίνα ή συστηματικός έλεγχος για SARS-CoV-2 αεροπορικών ταξιδιωτών.
*    Συνιστάται η εναρμόνιση μεταξύ των κρατών μελών βάσει των ειδικών μέτρων που παρουσιάζονται στο παρόν έγγραφο.

“Τα κράτη να διευκολύνουν την ταχεία διέλευση μέσω των εδαφών τους”

*    Στην τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση, όπου το SARS-CoV-2 είναι εγκατεστημένο σε όλες τις χώρες της ΕΕ / ΕΟΧ και το ΗΒ, οι εισαγόμενες περιπτώσεις αντιπροσωπεύουν ένα πολύ μικρό ποσοστό όλων των περιπτώσεων που εντοπίστηκαν. Και είναι απίθανο να αυξήσουν σημαντικά τον ρυθμό μετάδοσης.
*    Ο επιπολασμός του SARS-CoV-2 στους ταξιδιώτες εκτιμάται ότι είναι πιθανότερο να είναι χαμηλότερος από τον επιπολασμό του γενικού πληθυσμού ή μεταξύ επαφών επιβεβαιωμένων περιπτώσεων.
*    Οι ταξιδιώτες δεν πρέπει να θεωρούνται ως πληθυσμός υψηλού κινδύνου, ούτε να αντιμετωπίζονται ως επαφές των περιπτώσεων COVID-19. Εκτός εάν είχαν γνωστή επαφή με επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα.
*    Οι ταξιδιώτες πρέπει να υπόκεινται στους ίδιους κανονισμούς ή συστάσεις που ισχύουν για τον τοπικό πληθυσμό.
*    Τα κράτη μέλη πρέπει πάντα να δέχονται τους υπηκόους τους και τους πολίτες της ΕΕ και τα μέλη της οικογένειας τους που διαμένουν στην επικράτεια τους. Και πρέπει να διευκολύνουν την ταχεία διέλευση μέσω των εδαφών τους.
Οι οδηγίες EASA-ECDC λένε ότι οι καραντίνες 14 ημερών είναι αποτελεσματικές μόνο όταν μια χώρα έχει επιτύχει πλήρη έλεγχο του ιού και έχει μειώσει τα επίπεδα μετάδοσης στο μηδέν. Και μόνο τότε για ταξιδιώτες που εισέρχονται από χώρες όπου ο ιός συνεχίζει να κυκλοφορεί, σε υψηλά ποσοστά.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης