Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αρνείται να διορθώσει, δέκατη συνεχόμενη ανοδική!

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αρνείται να διορθώσει, δέκατη συνεχόμενη ανοδική!
ΑΓΟΡΑ: Μία ακόμα ανοδική συνεδρίαση και πλέον έχουμε δέκα συνεχόμενες!! Συνεχίζεται το ανοδικό momentum με την αγορά να έχει δύναμη και να απορροφά τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών ενδοσυνεδριακά, και στη συνέχεια να συνεχίζει υψηλότερα. Όλα όσα διαδραματίζονται στο ΧΑ τις τελευταίες εβδομάδες παραπέμπουν σε bull market.

Είχαμε πολλούς μήνες να νοιώσουμε τόσο όμορφα! Δεν παρασυρόμαστε, πάμε με το ρεύμα, βάζουμε κέρδη στην τσέπη, αγοράζουμε μετοχές με καλά θεμελιώδη χωρίς να έχουν «αγνώστους Χ» που να δημιουργούν ανησυχίες. Υπάρχουν πολλές ακόμα τσάμπα εταιρείες και αρκετές δεν έχουν τρέξει. Θα έρθει και η σειρά τους.

Στις 766 μονάδες το ΧΑ και κοιτάζαμε ένα παλαιότερο στιγμιότυπο από τον Μάιο του 2019 που πάλι ήταν τότε η αγορά στο ίδιο σημείο και «κάλπαζε» λόγω προσδοκιών για αλλαγή κυβέρνησης. Ήταν η πρώτη συνεδρίαση μετά τις Ευρωεκλογές. Μόνο ο Γενικός Δείκτης έχει την ίδια τιμή με τότε. Αν συγκρίνετε τιμές στον FTSE 25 θα δείτε πως έχουν έρθει τα πάνω-κάτω.

ΟΠΑΠ: Ο κύβος ερρίφθη λέει η Eurobank Equities και ήρθε η ώρα να πιστέψουμε. Θα πρέπει να δώσουμε να εύσημα πάντως στον αναλυτή καθώς πάνε τρία χρόνια που έχει ενημερώσει για την αλλαγή στην εισφορά. Η ΑΧΕ βάζει τη μετοχή στις κορυφαίες της επιλογές με τιμή στόχο τα 11,8 ευρώ από 10,1 ευρώ.

Από την αλλαγή στην εισφορά περιμένει όφελος 190-210 εκατ. ευρώ στις ταμειακές ροές. Επιπλέον σημειώνει πως οι πληρωμές που έχουν γίνει ήδη ύψους 1,8 δισ. ευρώ δίνουν αξία πάνω από 4 ευρώ στη μετοχή. Θεαματική κίνηση στο +5,84% και στα 10,15 ευρώ. Παραμένει στις επιλογές της στήλης καθώς μειώνει και αυτή αισθητά τις απώλειες από τη μέρα που την επιλέξαμε χωρίς να υπολογίζουμε μέρισμα.

ΔΕΗ: Συνεχίζει ακάθεκτη. Έχει το momentum με το μέρος της και πλέον η αποτίμηση δείχνει 1,64 δισ. ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Κέρδη έχει, μέρισμα δίνει, σε τράπεζες δε χρωστάει, καλύτερα τα έχει πάει από την αγορά, το ταμείο της είναι πάνω από το μισό της αποτίμησης και όμως δυσκολεύεται να φύγει πάνω από τον 200άρη. Κάποια στιγμή όμως θα το κάνει. Υπάρχει η εκκρεμότητα με τη σύμβαση με το κράτος αλλά και αυτή κάποια στιγμή θα λυθεί και πιστεύουμε ότι θα λυθεί με καλή απόφαση για την εταιρεία.

Μετά θα ανοίξει ο δρόμος για επιστροφή χρημάτων στους μετόχους. Αλλά και χωρίς να γίνει θεωρούμε ότι η αποτίμηση στην παρούσα φάση και με όσα έχουμε δει στο ΧΑ, δικαιολογεί σημαντικά ανώτερα επίπεδα πλέον. Στα 6,90 ευρώ και στο +0,58% με όγκο 54 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΑΘ: Ισχύουν ακριβώς τα ίδια με την αντίστοιχη της Αθήνας. Η αποτίμηση είναι αστεία. Στα 4,22 ευρώ και στο +0,96%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Καθημερινά και άλλες πληροφορίες έρχονται στην αγορά μέσω δημοσιευμάτων, αλλά δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, ούτε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δείχνει να θέλει να μάθει περισσότερα.

Πολλά τα ονόματα που ακούγονται, αλλά εμείς θα πούμε πως οι δικές μας πληροφορίες λένε πως οι «Ολλανδοί» έχουν ένα ποσοστό πολύ υψηλότερο από όσα ακούγονται, μαζί με του Λ.Μπόμπολα και ζήτησαν σύγκλιση γενικής συνέλευσης για αλλαγή διοίκησης και διαχειριστικό έλεγχο.

Υπάρχουν σχετικά δημοσιεύματα και φαίνεται πως επιταχύνονται οι εξελίξεις. Μαθαίνουμε ακόμα πως ομάδα επιχειρηματιών με έδρα το Λονδίνο κινείται επίσης. Δεν έχουμε αμφιβολία πως θα δοθεί νέα μάχη. Στο ταμπλό έγινε τεράστια μάχη σήμερα και ο συνολικός όγκος ξεπέρασε τα 4,2 εκατ. τεμάχια!! Με υψηλό στα 1,77 ευρώ γύρισε λόγω μεγάλων πωλήσεων λίγο πριν το κλείσιμο και βρέθηκε στα 1,65 ευρώ. Από το +3,27% στο -3,73%.

ΟΤΕ: Εύκολα πέρασε πάνω από τα 14 ευρώ και θέλουμε πλέον να δούμε νέα υψηλά. Στα 6,69 δισ. ευρώ η αποτίμηση. Τώρα θα μας πείτε για p/e κ.α. Δείτε λίγο τι γίνεται σε άλλα χαρτιά και μάλιστα της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Το «μαστίγωμα» πάει «σύννεφο». Εδώ έχουμε και ισχυρό ισολογισμό και έκτακτο μέρισμα.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Η κίνηση της μετοχής το τελευταίο διάστημα, αυτή η πλαγιοκαθοδική κίνηση, μας κάνει να θεωρούμε ότι ο ξένος που πούλησε μέρος της θέσης του, συνεχίζει να πουλάει. Με αυτήν την υπόθεση θα πορευτούμε και θα περιμένουμε καλύτερο σημείο για να μπούμε ξανά στη μετοχή.

Όταν ένας ξένος αρχίζει να πουλάει, συνήθως μηδενίζει. Μην ακούτε αυτά που λέγονται κατά καιρούς σε εταιρείες που συμμετέχουν, όπως λίγα θέλει να δώσει, ή τελειώνει. Όταν πουλάνε ειδικά μετά από όσα έχουν δει φέτος τα μάτια μας είναι «sell to zero».

ΑΔΜΗΕ: Συνήθως κοντά στα 2,70 ευρώ βρίσκαμε την τιμή δίκαιη, αλλά τώρα θα πούμε ότι πλέον πρέπει να δει υψηλότερα επίπεδα. Η ΔΕΗ έχει φτάσει 1,6 δισ. ευρώ και η συγκεκριμένη είναι στα 600 εκατ. ευρώ. Στα 2,63 ευρώ και στο +1,94%.

ΕΧΑΕ: Κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και στα 3,47 ευρώ με άνοδο 2,97% και υψηλό όγκο και σήμερα κοντά στις 400 χιλ. τεμάχια. Όσο η αγορά έχει μεγάλους όγκους και επενδυτικό ενδιαφέρον δε σκεφτόμαστε να την αφήσουμε μόνη…

ΤΙΤΑΝ: Στα 14,04 ευρώ και μας χρωστάει ένα ξέσπασμα…

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Μάλλον περίμεναν τις πωλήσεις του κ.Κοντομηνά, για να σπρώξουν υψηλότερα την αποτίμηση. Στα 0,2960 ευρώ και στο +19,35% με όγκο 106 χιλ. τεμάχια.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Θα λέγαμε πως μετά από όσα πέρασε και μαζί της η στήλη που την έχει στις επιλογές της, πλέον μπορεί όποιος θέλει να κατοχυρώσει μέρος των κερδών. Βρίσκεται υψηλότερα από την τιμή που είχε όταν την επιλέξαμε.

JUMBO: Και μέρισμα έκοψε και έχασε μόλις ένα ελάχιστο κομμάτι του. Χαρτάρα! 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr  


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης