Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θέμα ημερών η έναρξη εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στη Βρετανία – Επίθεση χάκερ σε 6 παραγωγούς εμβολίων – Στους 1,5 εκατ. οι νεκροί

Θέμα ημερών η έναρξη εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στη Βρετανία – Επίθεση χάκερ σε 6 παραγωγούς εμβολίων – Στους 1,5 εκατ. οι νεκροί
Μαζικοί εμβολιασμοί από τις 5/12 και στη Ρωσία - Προειδοποιήσεις για την χειρότερη υγειονομική κρίση στην ιστορία των ΗΠΑ το επόμενο τρίμηνο
Η αντίστροφη μέτρηση για τους πρώτους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού έχει αρχίσει στη Μεγάλη Βρετανία, όπου γίνονται και οι πρώτες ασκήσεις προσομοίωσης για το πώς θα πραγματοποιηθεί αυτό το άνευ προηγουμένου εγχείρημα των μαζικών εμβολιασμών από την ερχόμενη εβδομάδα.
Μετά την έγκριση που έδωσε χθες 2/12 η αρμόδια Βρετανική Αρχή στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, η Μ. Βρετανία ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο της από τη Δευτέρα 7/12 για τον εμβολιασμό τουλάχιστον 20 εκατομμυρίων ανθρώπων έως τα τέλη του 2020.
Προετοιμασίες γίνονται και στις ΗΠΑ, όπου οι εμβολιασμοί αναμένεται να αρχίσουν από τα μέσα Δεκεμβρίου, τη στιγμή που στην ΕΕ διατυπώνονται έντονες ενστάσεις για την απόφαση του ΕΜΑ (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων) να ορίσει την 29η Δεκεμβρίου ως την ημερομηνία, κατά την οποία θα κρίνει εάν θα εγκρίνει ή όχι το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.
Και ενώ η ΕΕ «κατηγορεί» τη Μ. Βρετανία ότι έσπευσε να εγκρίνει το εμβόλιο, με τον ΕΜΑ να υποστηρίζει πως θα ακολουθήσει μια πιο μακρά διαδικασία ελέγχου για την ασφάλεια του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, πολλοί Ευρωπαίοι επιστήμονες ζητούν εξηγήσεις για το εάν αυτή η «καθυστέρηση» οφείλεται σε επιστημονικούς ή …σε γραφειοκρατικούς λόγους.
Πάντως, όλοι οι ειδικοί σπεύδουν να επισημάνουν πως η έναρξη των εμβολιασμών δεν πρόκειται να σηματοδοτήσει αυτομάτως και το τέλος της επιδημίας, καθώς θα χρειαστούν αρκετοί μήνες ακόμα μέχρι να εμβολιαστεί ένας ικανός αριθμός ανθρώπων που θα επιτρέψει με τη σειρά του να δημιουργηθεί και το περίφημο τείχος ανοσίας που θα «εξαφανίσει» τον ιό.
Έως τότε, τονίζεται πως θα πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας (χρήση μασκών, τήρηση αποστάσεων, υγιεινή χεριών) καθώς και ότι θα πρέπει να μείνουν σε ισχύ αρκετά από τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται και σήμερα.

Σφοδρό το β’ κύμα σε ΗΠΑ, Ευρώπη

Την ίδια στιγμή, το β’ κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού σαρώνει τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, ενώ στο κόκκινο είναι και η Λατινική Αμερική ιδίως η Βραζιλία και το Μεξικό.
Στις ΗΠΑ, η κατάσταση τείνει να καταστεί ανεξέλεγκτη, καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν περισσότεροι από 2.700 θάνατοι (ο υψηλότερος αριθμός από τον περασμένο Απρίλιο), οι νοσηλευόμενοι με covid ξεπέρασαν τους 100.000 σε ένα ασύλληπτο ρεκόρ ενώ Αμερικάνοι επιστήμονες προειδοποιούν πως το επόμενο τρίμηνο, η χώρα θα ζήσει την χειρότερη υγειονομική κρίση στην ιστορία της.
Στην Ευρώπη, όπου τα κρούσματα εξακολουθούν να αυξάνονται ραγδαία – αγγίζουν συνολικά τα 18,5 εκατομμύρια -, ολοένα και περισσότερες κυβερνήσεις επιθυμούν να άρουν τα σκληρά lockdown, διατηρώντας ωστόσο σε ισχύ μια σειρά από περιοριστικά μέτρα σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν το ενδεχόμενο ενός νέου, πιο ισχυρού γ’ κύματος από τις αρχές του 2021.
Εκθετική αύξηση κρουσμάτων καταγράφεται και στη Λατινική Αμερική, και ιδίως σε Βραζιλία, Μεξικό, τάσεις επιβράδυνσης εντοπίζονται στην Ινδία ενώ υπό έλεγχο παραμένει η επιδημία στην Κίνα.

Η εξάπλωση της πανδημίας με μια ματιά:

- Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 64.977.782 και οι νεκροί σε 1.501.907
- Πρώτες σε αριθμό κρουσμάτων οι ΗΠΑ με 14.061.616 και σε νεκρούς με 275.256
- Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 174.515 και τρίτη σε κρούσματα με 6.436.650
- Τρίτη σε νεκρούς η Ινδία με 138.648 και τέταρτο το Μεξικό με 107.565
- Ακολουθεί στην πέμπτη θέση το Ηνωμένο Βασίλειο με 59.796 νεκρούς
- Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ρωσία με 2.327.105 και πέμπτη η Γαλλία με 2.275.677
- Έκτη η Ισπανία με 1.665.775, όγδοο το Ηνωμένο Βασίλειο με 1.663.467 και ένατη η Ιταλία με 1.641.610
- Δέκατη η Αργεντινή με 1.440.103
Image

Οι Βορειοκορεάτες χάκερς Κimsuky «χτύπησαν» 6 φαρμακοβιομηχανίες σε ΗΠΑ, Βρετανία, Ν. Κορέα

Συντονισμένη κυβερνοεπίθεση εξαπέλυσε η διαβόητη ομάδα χάκερ Κimsuky, από τη Βόρεια Κορέα κατά έξι φαρμακευτικών εταιρειών στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Νότια Κορέα, σύμφωνα με τη «Wall Street Journal».
Στόχος των χάκερ της Κimsuky, ήταν να κλέψουν πληροφορίες από φαρμακευτικούς κολοσσούς που αναπτύσσουν εμβόλια και φάρμακα για την Covid-19, που θα μπορούσαν στη συνέχεια να αξιοποιήσουν διττά:
α. πουλώντας τις πληροφορίες σε ενδιαφερόμενους ερευνητικές ομάδες, φαρμακευτικές ή κυβερνήσεις, δίνοντας στρατηγικό πλεονέκτημα (τουλάχιστον στις ξένες κυβερνήσεις),
β. να εκβιάσουν τα θύματά τους αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά, ή,
γ. να δώσουν τις πληροφορίες αυτές το καθεστώς της Βόρειας Κορέας, που φέρεται να βρίσκεται στο έλεος της πανδημίας, παρά τα όσα διατείνεται η Πιονγιάνγκ. Περισσότερα...

Χάκερς επιτέθηκαν στην «ψυχρή αλυσίδα» του εμβολίου του κορωνοϊού - Συναγερμός στην IBM

Για κυβερνοεπιθέσεις σε οργανισμούς και εταιρείες που σχετίζονται με την λεγόμενη «ψυχρή αλυσίδα» των εμβολίων κορωνοιού, έκανε λόγο η αμερικανική εταιρεία IBM.
Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ του BBC oι χάκερς ενδεχομένως κατάφεραν να υποκλέψουν πληροφορίες για το πώς δημιουργούνται τα δίκτυα διανομής για τα εμβόλια που πρέπει να διατηρούνται σε βαθιά κατάψυξη,
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι το εμβόλιο mRNΑ των Pfizer / BioNTech που πρέπει να διατηρείται σε θερμοκρασίες -70 βαθμών κελσίου κατά την διάρκεια της μεταφοράς του.
Η ταυτότητα των δραστών δεν έχει εξακριβωθεί εντούτοις η IBM παρατηρεί πως ο τρόπος δράσης τους παραπέμπει σε ομάδα που δρα για λογαριασμό κυβερνήσεως. Περισσότερα...

Οι εγκρίσεις των εμβολίων σε ΗΠΑ, Ευρώπη

Βάσει των όσων έχουν γίνει γνωστά η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) θα συνεδριάσει στις 10/12 για το εμβόλιο της Pfizer και στις 17/12 για το εμβόλιο της Moderna και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αναμένεται να δώσει την έγκριση της μια και τα δύο εμβόλια παρουσιάζουν πολύ υψηλή αποτελεσματικότητα – πάνω από 94% - τηρώντας παράλληλα όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, καθώς έχουν αναφερθεί ελάχιστες παρενέργειες (αντίστοιχες με αυτές του εμβολίου για τη γρίπη, όπως πονοκέφαλος, πυρετός και ερυθρότητα στο σημείο του εμβολιασμού για 24 ώρες).
Την έγκριση του για το εμβόλιο της Pfizer αναμένεται να δώσει εντός του Δεκεμβρίου και συγκεκριμένα στις 29/12 ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) εφόσον τα δεδομένα είναι επαρκή.
Παράλληλα ανακοίνωσε ότι έχει λάβει αίτηση για άδεια διάθεσης στην αγορά του υποψήφιου εμβόλιου της Moderna Inc, τονίζοντας ότι θα ολοκληρώσει την αξιολόγησή του για το εμβόλιο αυτό έως τις 12 Ιανουαρίου.
Σημειώνεται ότι το Βέλγιο ανακοίνωσε πως θα αρχίσει τους εμβολιασμούς στις 5 Ιανουαρίου.
Εφόσον εγκριθούν τα δύο αυτά εμβόλια, αναμένεται να αρχίσει μια άνευ προηγουμένου διαδικασία για τη διανομή και τη διάθεση τους σε όλο τον κόσμο.

Ρωσία: Μαζικοί εμβολιασμοί με το εμβόλιο Sputnik V στη Μόσχα από τις 5/12

Από το ερχόμενο Σάββατο 5 Δεκεμβρίου θα αρχίσουν στη Μόσχα οι μαζικοί εμβολιασμοί με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V κατά του κορωνοϊού.
Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Μόσχας, Sergey Sobyanin, κέντρα εμβολιασμού θα ανοίξουν στη Μόσχα από τις 5/12 και οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι δάσκαλοι, γιατροί και κοινωνικοί λειτουργοί.
Σύμφωνα με τον Sobyanin, οι κάτοικοι της Μόσχας θα μπορούν να εγγράφονται μέσω διαδικτύου για να εμβολιαστούν από αύριο Παρασκευή 4/12.
Σημειώνεται ότι η Ρωσία ανακοίνωσε για το τελευταίο 24ωρο, αριθμό ρεκόρ 28.145 νέων κρουσμάτων covid, εκ των οποίων τα 7.750 στη Μόσχα.
Συνολικά, η Ρωσία μετρά 2.375.546 επιβεβαιωμένα κρούσματα (ο τέταρτος υψηλότερος παγκοσμίως) και 41.607 νεκρούς.

Τέλος το lockdown στην Αγγλία – Live θα εμβολιαστεί ο Johnson
 
Στην προσπάθεια του να πείσει για την ασφάλεια του εμβολίου κατά του κορωνοϊού ο βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson ενδέχεται να κάνει live στην τηλεόραση τον εμβολιασμό του, σύμφωνα με τη γραμματέα Τύπου της κυβέρνησης.
Ο άλλοτε «αρνητής» της επιδημίας, Boris Johnson, ο οποίος άλλαξε άρδην τη στάση του αφού νόσησε από τον Covid-19 και χρειάστηκε να νοσηλευθεί σε ΜΕΘ, χαιρέτισε την έγκριση του εμβολίου της Pfizer από το Ηνωμένο Βασίλειο κάνοντας λόγο για παγκόσμια νίκη και ακτίνα ελπίδας.
Εν τω μεταξύ, χθες 2/12 και ύστερα από 4 εβδομάδες, η Αγγλία άφησε πίσω της το lockdown και επέστρεψε στο σύστημα των τριών βαθμίδων περιορισμών ανά περιοχή προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.
Το σύστημα αυτό θα είναι σε ισχύ έως τον Φεβρουάριο του 2021 και θα επανεξετάζεται το καθεστώς του περιορισμού των περιοχών κάθε δύο εβδομάδες.
Πλέον σε όλη την Αγγλία μπορούν να ανοίξουν και πάλι όλα τα μη απαραίτητα καταστήματα, τα γυμναστήρια, ενώ μπορούν να γίνονται θρησκευτικές λειτουργίες και γάμοι.
Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος της Αγγλίας τέθηκε στα επίπεδα συναγερμού 2 ή 3, με εξαίρεση το νησί Ουάιτ, την Κορνουάλη και τα νησιά Σίλι που βρίσκονται στο πρώτο και χαμηλότερο επίπεδο συναγερμού.

Παράταση lockdown έως τις 10/1 στη Γερμανία - Διατηρούνται τα περιοριστικά μέτρα στην Ευρώπη

Την ίδια στιγμή, τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη μπορεί να αίρουν τα lockdown αλλά διατηρούν τα περιοριστικά μέτρα.
Στη Γερμανία, η καγκελάριος Merkel, μετά τη σύσκεψη που είχε με τους πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων, ανακοίνωσε ότι το lockdown θα παραταθεί έως και τις 10 Ιανουαρίου.
Η καγκελάριος τόνισε ότι η κατάσταση παραμένει ως έχει, καθώς και ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα χαλάρωσης των περιορισμών, καθώς όπως είπε, «απέχουμε ακόμα πολύ από το στόχο των 50 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους σε διάστημα μιας εβδομάδας».
Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει περιορισμένη χαλάρωση στις κοινωνικές επαφές των πολιτών, για την περίοδο από 20/12 έως 2 Ιανουαρίου, ενώ κλειστά θα μείνουν έως τις 10/1 τα εστιατόρια, τα θεάματα και τα γυμναστήρια.
Η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου στις 4 Ιανουαρίου.
Στη Γαλλία, η χαλάρωση των περιορισμών άρχισε από το Σάββατο 28/11, όταν και επιτράπηκαν οι μετακινήσεις για περίπατο και άθληση σε ακτίνα 20 χλμ., από την κατοικία και για τρεις ώρες.
Παράλληλα επιτράπηκαν οι εξωτερικές εξωσχολικές δραστηριότητες,  άνοιξαν επιχειρήσεις όπως κομμωτήρια και καταστήματα που πωλούν ρούχα, ενώ από την 1η Δεκεμβρίου άνοιξαν και οι εκκλησίες.
Από 15 Δεκεμβρίου θα επιτραπούν και οι μετακινήσεις, αν και θα ισχύσει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 07:00 το πρωί με εξαίρεση την 24η και 30η Δεκεμβρίου, ενώ στις 20 Ιανουαρίου θα εξεταστεί αν μπορούν να χαλαρώσουν περαιτέρω τα μέτρα και να ανοίξει η εστίαση.
Αν τα κρούσματα παραμείνουν κάτω από 5.000 την ημέρα θα ανοίξουν χώροι άθλησης και θα αρθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας.
Στην Ισπανία η κυβέρνηση εξετάζει να περιορίσει τις συναθροίσεις έως και 6 άτομα, ενώ σκοπεύει να επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00 έως τις 06:00 τα ξημερώματα την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ενώ στην Αυστρία, το lockdown αναμένεται να αρθεί στις 7/12.
Image
Εφιάλτης ο κορωνοϊός για τις ΗΠΑ – Πάνω από 2.700 νεκροί σε 24 ώρες – Ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία

Στον απόλυτο εφιάλτη έχει εξελιχθεί η επιδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, όπου καθημερινά καταγράφονται συνεχή ρεκόρ όσον αφορά τον αριθμό των νεκρών και των εισαγωγών ασθενών με covid στα νοσοκομεία.
Αμερικάνοι επιστήμονες, όπως ο επικεφαλής των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) έσπευσε να προειδοποιήσει τους πολίτες πως τους επόμενους μήνες, είναι πολύ πιθανό οι ΗΠΑ να ζήσουν την χειρότερη υγειονομική κρίση στην ιστορία τους.
Αν και από τα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να αρχίσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του covid στις ΗΠΑ, οι επιστήμονες επισημαίνουν πως θα χρειαστούν αρκετοί μήνες ακόμα έτσι ώστε να εμβολιαστεί ένας ικανός αριθμός ανθρώπων που θα επιτρέψει να δημιουργηθεί ένα επαρκές τείχος ανοσίας κατά του ιού.
Και για αυτό το λόγο τονίζουν πως είναι απαραίτητο οι πολίτες να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας, όπως η χρήση μάσκας, η τήρηση των αποστάσεων και η υγιεινή των χεριών.
Πράγματι τα στοιχεία που έρχονται από τις ΗΠΑ είναι εξαιρετικά απαισιόδοξα.
Τις τελευταίες 24 ώρες αναφέρθηκαν 2.731 νέοι θάνατοι, αριθμός που εκτοξεύει το σύνολο των θυμάτων από την επιδημία στα 273.368 και που παραπέμπει στα όσα βίωσε η χώρα τον περασμένο Απρίλιο.
Παράλληλα καταγράφηκαν 195.121 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 σε μια μέρα, με το σύνολο των μολύνσεων να αγγίζει τα 14 εκατομμύρια, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως στην Πολιτεία της Καλιφόρνια αναφέρθηκαν περισσότερα από 20.000 κρούσματα, αριθμός που αποτελεί τον υψηλότερο που έχει καταγραφεί σε οποιαδήποτε Πολιτεία από την έναρξη της επιδημίας.
Την ίδια στιγμή, καταγράφηκε νέο ρεκόρ στις εισαγωγές ασθενών με covid στα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα για πρώτη φορά οι νοσηλευόμενοι να ξεπεράσουν τους 100.000 και να φτάσουν στους 100.226.
Ο επικεφαλής των CDC, Robert Redfield υποστήριξε πως οι ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο να δουν το δημόσιο σύστημα υγείας τους να καταρρέει, καθώς καταγράφεται τεράστια πίεση από την επιδημία.
«Η αλήθεια είναι ότι ο Δεκέμβριος, ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι πολύ δύσκολοι μήνες.
Συγκεκριμένα, πιστεύω ότι θα είναι η πιο δύσκολη περίοδος στην ιστορία της δημόσιας υγείας των ΗΠΑ» τόνισε ο Redfield, τη στιγμή που μετρήσεις από το πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον κάνουν λόγο για 450.000 νεκρούς λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού έως την 1η Μαρτίου.
Image
Επιβραδύνεται η επιδημία του κορωνοϊού στην Ινδία – Στα 9,53 εκατ. τα κρούσματα

Τάσεις επιβράδυνσης καταγράφει η επιδημία του κορωνοϊού στην Ινδία καθώς για ακόμα μια ημέρα – τέταρτη συνεχόμενη -  τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κινήθηκαν πολύ χαμηλότερα από τα 40.000 ημερησίως.
Συγκεκριμένα, το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 35.551 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο τους να ανέρχεται σε 9,53 εκατομμύρια.
Πρόκειται για τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο, μετά από αυτόν που καταγράφεται στις ΗΠΑ (13,9 εκατ.).
Ακόμη 526 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 138.648 νεκρούς.
Τα επίσημα δεδομένα δείχνουν μείωση των κρουσμάτων στην Ινδία τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ υπενθυμίζεται πως η επιδημία είχε φτάσει στην κορύφωση της τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Κορωνοϊός: Έξαρση κρουσμάτων σε Βραζιλία, Μεξικό – Επιβεβαιώνεται ο ΠΟΥ

Έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα σε Βραζιλία και Μεξικό, εξέλιξη που επιβεβαιώνει πλήρως τον ΠΟΥ, ο οποίος είχε προειδοποιήσει τις δύο αυτές χώρες ότι είναι σε άσχημη θέση και ότι πρέπει να λάβουν πάρα πολύ σοβαρά την επιδημία.
Στη Βραζιλία, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 49.863 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ 698 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19.
Η Βραζιλία μετρά 174.515 νεκρούς επί συνόλου 6.436.650 μολύνσεων, αριθμοί που τη φέρνουν στη δεύτερη θέση παγκοσμίως όσον αφορά τα θύματα και στην τρίτη θέση αναφορικά με τον αριθμό των κρουσμάτων.
Εκθετική αύξηση κρουσμάτων όμως καταγράφεται και στο Μεξικό, όπου το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκε ένας από τους υψηλότερους αριθμούς κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί μέσα σε μια ήμερα.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 11.251 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 800 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.
Συνολικά στο Μεξικό οι νεκροί ανέρχονται σε107.565 επί συνόλου 1.133.613 μολύνσεων.
Σημειώνεται ότι τα 11.251 κρούσματα που διαγνώστηκαν είναι ένας από τους υψηλότερους αριθμούς που έχουν καταγραφεί μέσα σε μια μέρα στο Μεξικό από την έναρξη της επιδημίας, με το ρεκόρ (12.081 κρούσματα) ωστόσο να κρατά από το περασμένο Σάββατο 28/11.

Κίνα: Μόλις 16 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες, υπό έλεγχο η επιδημία

Υπό πλήρη έλεγχο παραμένει η επιδημία του κορωνοϊού στην Κίνα καθώς για ακόμα ένα 24ωρο αναφέρθηκαν ελάχιστα κρούσματα του ιού.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη 2/12 ενημερώθηκε για τον εντοπισμό δεκαέξι επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, έναντι 9 την προηγουμένη.
Όλες οι μολύνσεις ήταν «εισαγόμενες», δηλαδή αφορούσαν ταξιδιώτες κατά την άφιξή τους στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό.
Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων αυξήθηκε σε 6, από 3 την προηγουμένη.
Ακόμη 18 ασθενείς κρίθηκε πως αποθεραπεύτηκαν και τους δόθηκαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία.
Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 266 ασθενείς με την COVID-19, συμπεριλαμβανομένων έξι σε πολύ σοβαρή κατάσταση.
Βάσει των επίσημων στοιχείων, οι νεκροί ανέρχονται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 86.567 μολύνσεων.

Προειδοποίηση Interpol: Στόχος του οργανωμένου εγκλήματος τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού

Προειδοποίηση ότι τα δίκτυα του οργανωμένου εγκλήματος είναι πιθανό να βάλουν στόχο τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού καθώς και ότι θα επιδιώξουν να πουλήσουν πλαστά εμβόλια απηύθυνε η Interpol.
Η Interpol προειδοποιεί τα κράτη να είναι έτοιμα για επιθέσεις τόσο φυσικές όσο και διαδικτυακές του οργανωμένου εγκλήματος στα εμβόλια.
«Καθώς οι κυβερνήσεις ετοιμάζονται για την διανομή των εμβολίων, εγκληματικές οργανώσεις σχεδιάζουν να διεισδύσουν και να διαταράξουν τις αλυσίδες τροφοδοσίας.
Τα εγκληματικά δίκτυα θα στοχεύσουν επίσης ανυποψίαστους πολίτες μέσω πλαστών ιστότοπων και ψευδών θεραπειών, θέτοντας σε σημαντικό κίνδυνο την υγεία τους, ακόμη και για την ζωή τους», προειδοποίησε ο γενικός γραμματέας της Interpol Juergen Stock.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης