Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αγώνας επικράτησης για τον αντικαταστάτη του Libor - Ντεμπούτο για το Ameribor

tags :
Αγώνας επικράτησης για τον αντικαταστάτη του Libor - Ντεμπούτο για το Ameribor
Η πίεση για την αντικατάσταση του Libor εντείνεται
Η πίεση για την αντικατάσταση του Libor εντείνεται, με το American Financial Exchange να πραγματοποιεί τον πρώτο επιτοκιακό swap που συνδέεται με τον εναλλακτικό δείκτη Ameribor
Το ανεξάρτητο American Financial Exchange, που διευκολύνει τον προσδιορισμό του Ameribor, ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε μια συναλλαγή ύψους 24 εκατομμυρίων δολαρίων την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου.
Η προαναφερθείσα συμφωνία αποτελεί σημείο αναφοράς για το Ameribor, καθώς εξελίσσεται σε ένα βιώσιμο πρότυπο για τις αγορές swap, αναφέρει ο οργανισμός.
Το Ameribor συγκαταλέγεται στην ομάδα των επιτοκίων που «διαγκωνίζονται» για την αντικατάσταση του Libor.
Υπολογίζεται από το πραγματικό κόστος δανεισμού μεταξύ των κυρίως μικρών και μεσαίων τραπεζών που είναι μέλη του American Financial Exchange.
Προς το παρόν, ο επικρατέστερος δείκτης για την αντικατάσταση του Libor δολαρίου είναι το Secured Overnight Financing Rate (SPFR), το οποίο υποστηρίζει περιουσιακά στοιχεία ύψους 200 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ο διαχειριστής της Libor, ο ICE Benchmark Administrator, παρουσίασε το δικό του Bank Yield Index τον Ιανουάριο του 2019.
Οι ρυθμιστικές αρχές προτιμούν το SOFR από το Libor, διότι αντανακλά καλύτερα το κόστος κεφαλαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php:74) in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 755