Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων στη Γερμανία, θα ξεπεράσουν αυτές της Tesla στην Καλιφόρνια

Οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων στη Γερμανία, θα ξεπεράσουν αυτές της Tesla στην Καλιφόρνια
Το ποσό των 9.000 ευρώ προσφέρει το Βερολίνο με τη μορφή κρατικής επιχορήγησης για την αγορά κάθε ηλεκτρικού αυτοκινήτου
Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία αναμένεται την τρέχουσα χρονιά να ξεπεράσουν για πρώτη φορά τις αντίστοιχες πωλήσεις της πολιτείας της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ, καθώς τα κίνητρα που προσφέρει η γερμανική κυβέρνηση για την αγορά «πράσινων οχημάτων, έχουν προσφέρει μεγάλη ώθηση στις πωλήσεις στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτων.
Στο σύνολο του 9μήνου οι Γερμανοί αγόρασαν 98.370 αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, σχεδόν 30% περισσότερα από τα αντίστοχα οχήματα που πουλήθηκαν στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με έκθεση της Schmidt Automotive Research.
Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 9.000 ευρώ που προσφέρει το Βερολίνο με τη μορφή κρατικής επιχορήγησης για την αγορά κάθε ηλεκτρικού αυτοκινήτου, έχει φέρει σαν αποτέλεσμα στους δρόμους της Γερμανίας να κυκλοφορούν τα διπλάσια ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα σε σχέση με αυτά στη Νορβηγία, τη χώρα που κρατάει τα σκήπτρα με το υψηλότερο κατά κεφαλή ποσοστό ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο ανταγωνισμός με την Tesla

Η μεταστροφή αυτή των Γερμανών καταναλωτών συνιστούν «καλά νέα» για τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες Volkswagen, Daimler και BMW, στην προσπάθειά τους να μεταβούν στην τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης και να ανταγωνισθούν την ηγέτιδα στην εν λόγω αγορά, την αμερικανική Tesla με έδρα στην Καλιφόρνια.
Η κεφαλαιοποίηση της αμιγώς ηλεκτροκίνητης αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ξεπερνάει κατά περισσότερο από δύο φορές τη συνδυασμένη χρηματιστηριακή αξία των τριών γερμανικών εταιρειών, την ώρα που ετοιμάζεται να τις αντιμετωπίσει «εντός έδρας», καθώς κατασκευάζει εργοστάσιο κοντά στο Βερολίνο.
Η Ευρώπη έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να αποσύρει τα οχήματα με κινήτηρες εσωτερικής καύσης, με τη Βρετανία να έχει ανακοινώσει ότι από το 2030 δεν θα κυκλοφορούν στο οδικό της δίκτυο. Από τη μεριά της η Γερμανία θα παρατείνει έως το 2025 το πρόγραμμα επιδότησης, θα επεκτείνει το δίκτυο φόρτισης κια θα καταστήσει τις πληρωμές για την επαναφόρτηση των μπαταριών ευκολότερες.
Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η Καλιφόρνια θα απαγορέψει τις πωλήσεις βενζινοκίνητων οχημάτων από το 2035.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης