Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εφιάλτης ο κορωνοϊός για τις ΗΠΑ: Νέα ημερήσια ρεκόρ με πάνω από 210.000 κρούσματα και περισσότερους από 2.900 θανάτους

tags :
Εφιάλτης ο κορωνοϊός για τις ΗΠΑ: Νέα ημερήσια ρεκόρ με πάνω από 210.000 κρούσματα και περισσότερους από 2.900 θανάτους
Να παραμείνει σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της επιδημίας ζήτησε ο Joe Biden από τον Anthony Fauci
Εκτός ελέγχου είναι η επιδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ καθώς καθημερινά καταγράφονται ημερήσια ρεκόρ σε κρούσματα, εισαγωγές ασθενών σε νοσοκομεία και θανάτους.
Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν περισσότερα από 210.000 κρούσματα – αριθμός που δεν έχει προηγούμενο τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον υπόλοιπο κόσμο – με το σύνολο των μολύνσεων να αγγίζει πλέον τα 14,14 εκατομμύρια.
Παράλληλα αναφέρθηκαν περισσότεροι από 2.900 θάνατοι, αριθμός που συνιστά έναν από τους βαρύτερους ημερήσιους απολογισμούς θυμάτων στις ΗΠΑ (συνολικά οι νεκροί στις ΗΠΑ λόγω της επιδημίας υπολογίζονται σε 276.235) από την έναρξη της επιδημίας, ενώ οι άνθρωποι που νοσηλεύονται με covid εκτιμάται ότι έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τους 101.000.
Και όλα αυτά τη στιγμή που οι Αμερικάνοι ειδικοί υποστηρίζουν πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νέα έκθεση κρουσμάτων λόγω του εορτασμού της Ημέρας των Ευχαριστιών και όλοι οι επιστήμονες προειδοποιούν πως οι επόμενοι τρεις μήνες θα είναι οι χειρότεροι που θα έχει περάσει στην ιστορία του το δημόσιο σύστημα υγείας.
Υπό αυτά τα εξαιρετικά απαισιόδοξα δεδομένα, και ενώ υπάρχουν προβλέψεις ότι οι νεκροί θα φτάσουν τους 450.000 στις ΗΠΑ έως την 1η Μαρτίου, πολλές Πολιτείες λαμβάνουν περιοριστικά μέτρα για να ανακόψουν τη διασπορά του ιού.

Μέτρα στην Καλιφόρνια

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Gavin Newsom ανακοίνωσε ότι οι συναθροίσεις και οι μη απαραίτητες δραστηριότητες θα απαγορευτούν σε όλες τις περιοχές, όπου η πανδημία Covid-19 απειλεί να οδηγήσει εκτός των ορίων τους τα νοσοκομεία.
«Οι περιορισμοί θα τεθούν σε εφαρμογή στις περιοχές όπου οι μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν γεμίσει σε ποσοστό άνω του 85%, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί σε μονάχα «μία ή δύο ημέρες» σε ορισμένα τμήματα της πολιτείας» ανέφερε ο Newsom.
Λόγω των «τοπικών lockdown», όλες οι συναθροίσεις παρουσία μελών διαφορετικών νοικοκυριών θα απαγορευτούν όπως και οι μη αναγκαίες μετακινήσεις και υπηρεσίες (αισθητική, κομμωτική κ.α).
Τα εστιατόρια θα λειτουργούν μονάχα για take away και τα καταστήματα λιανικής θα λειτουργούν στο 20% της χωρητικότητάς τους.

Να παραμείνει σύμβουλος του Λευκού Οίκου ζήτησε ο Biden από τον Fauci

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden ζήτησε από τον κορυφαίο ειδικό για τις λοιμώδεις νόσους Anthony Fauci να παραμείνει σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού  αφού αναλάβει εκείνος την εξουσία - την 20ή Ιανουαρίου 2021.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο CNN ο Biden διαβεβαίωσε ακόμη ότι θα εμβολιαστεί κατά του νέου κορωνοϊού όταν ο Fauci ενημερώσει πως αυτό είναι ασφαλές και ότι θα το κάνει δημόσια.
Επιπλέον, ο Biden ανέφερε ότι θα ζητήσει από τους Αμερικανούς, την ημέρα που θα αναλάβει την εξουσία, να φορούν οπωσδήποτε μάσκα σε δημόσια κτίρια, σε δημόσιους χώρους, στις συγκοινωνίες, για 100 ημέρες, όσο θα συνεχίζεται ο εμβολιασμός.
«Για εκατό ημέρες• όχι για πάντα.
Πιστεύω πως έτσι θα δούμε σημαντική μείωση» των κρουσμάτων» είπε ο Biden.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης