Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pfizer - BioNTech: Έχουμε ήδη παραγάγει το μεγαλύτερο μέρος των προβλεπόμενων δόσεων του εμβολίου για το 2020

Pfizer - BioNTech: Έχουμε ήδη παραγάγει το μεγαλύτερο μέρος των προβλεπόμενων δόσεων του εμβολίου για το 2020
Η BioNTech ανέφερε ότι βρίσκεται ήδη στη διαδικασία παραγωγής των 50 εκατ. δόσεων του εμβολίου που έχει παραγάγει από κοινού με την Pfizer κατά της Covid-19 που έχουν προβλέφθεί για το 2020
Η BioNTech ανέφερε ότι βρίσκεται ήδη στη διαδικασία παραγωγής των 50 εκατ. δόσεων του εμβολίου που έχει παραγάγει από κοινού με την Pfizer κατά της Covid-19 που έχουν προβλέφθεί για το 2020, καθησυχάζοντας σχετικά με τον φόβο για απώλεια των στόχων όσον αφορά την παραγωγή του σκευάσματος.
Μέχρι σήμερα 4/12 , οι δύο εταιρείες έχουν παραγάγει το μεγαλύτερο μέρος των δόσεων για τις οποίες έχουν δεσμευθεί όσον αφορά το 2020, ανέφερε η BioNTech, σε δήλωσή της προς το πρακτορείο Bloomberg.
Για το επόμενο έτος, οι δύο εταιρείες αναζητούν τρόπους να ξεπεράσουν τον στόχο που έχουν ήδη θέσει, για 1,3 δισ. δόσεις του εμβολίου.
Οι παραγωγικές δυνατότητες των Pfizer και BioNTech όσον αφορά το εμβόλιο βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής διεθνώς, καθώς η Βρετανία έχει ήδη εγκρίνει από την Τετάρτη το σκεύασμα για έκτακτη χρήση, ενώ εντός Δεκεμβρίου το ίδιο αναμένεται να πράξουν και οι ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αρχικώς, οι δύο εταίροι ήλπιζαν να έχουν παραγάγει και διανείμει έως το τέλος του έτους 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου, ωστόσο περιέκοψαν αυτό τον στόχο στο μισό (50 εκατ. δόσεις) στις 9 Νοεμβρίου, λόγω αλλαγών στα ρυθμιστικά χρονοδιαγράμματα, τονίζει η BioNTech.
Ρεπορτάζ της Wall Street Journal την Πέμπτη δημιούργησε ανησυχία σχετικά με το εάν τελικώς οι δύο εταιρείες θα πετύχουν τους παραγωγικούς στόχους τους.
«Αναβαθμίζουμε την παραγωγή μας εξαιρετικά γρήγορα», είχε τονίσει στην τηλεόραση του Bloomberg ο εμπορικός διευθυντής της BioNTech, Sean Marett νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.
Η Moderna, την ίδια στιγμή, η οποία επίσης αναμένει την έγκριση του εμβολίου της από τις ρυθμιστικές αρχές χωρών και μπλοκ ανά τον κόσμο,  ανέφερε ότι ελπίζει να παραγάγει και να διανείμει 100 έως 125 εκατ. δόσεις του σκευάσματος μέσα στο α' τρίμηνο του 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης