Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιστορικά χαμηλά για το δολάριο ΗΠΑ: Βουτιά 6% σε ετήσια βάση

tags :
Ιστορικά χαμηλά για το δολάριο ΗΠΑ: Βουτιά 6% σε ετήσια βάση
Τo δολάριο υπομένει τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα πωλήσεων...
Τo δολάριο υπομένει τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα πωλήσεων, γεγονός το οποίο έχει ωθήσει το νόμισμα σε ιστορικά χαμηλά, καθώς οι επενδυτές αυξάνουν τα στοιχήματά τους βασιζόμενοι στην προσδοκία πως τα εμβόλια θα ανοίξουν τον δρόμο προς την ανάκαμψη.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνουν οι Financial Times, το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί 1,2% έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων που αντιστοιχούν στους κυριότερους εμπορικούς εταίρους στις ΗΠΑ τις τελευταίες επτά ημέρες - κάτι που αντιστοιχεί σε βουτιά -6% σε ετήσια βάση.
Πλέον, το δολάριο διαπραγματεύεται στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2018.
Οι επενδυτές απομακρύνονται από το δολάριο ΗΠΑ και στρέφονται προς άλλα ασφαλή καταφύγια ή σε στοιχεία ενεργητικού που ενέχουν κίνδυνο.
«Τα εμβόλια είναι καλά για τον κόσμο, αλλά είναι κακά για το δολάριο», δήλωσε ο Kit Juckes, στρατηγικός νομίσματος στη Société Générale.
Line chart of Rebased showing Most of the dollar's developed market peers have gained this year
Ταυτόχρονα, οι προσδοκίες για τη νομισματική πολιτική εκ μέρους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης το οποίο συνεχίζει ενισχύουν την αδυναμία του δολαρίου, προκαλώντας ράλι σε άλλα νομίσματα της αγοράς, καθώς και στα ομόλογα των αναδυόμενων αγορών.
Το ευρώ έχει κερδίσει το έδαφος (διαπραγματεύεται πάνω από τα 1,21 δολάρια).
Η στερλίνα, η οποία συνέχισε να βυθίζεται λόγω της αβεβαιότητας που σχετίζεται με το Brexit, έχει φτάσει σε ένα νέο υψηλό 2020 (πάνω από τα 1,35 δολάρια).
Ενώ ισχυρή άνοδος παρατηρείται και στα commodities.
Line chart of Analysts expect it to slide further in 2021 showing Dollar index has shed 6% this year
Και οι επενδυτές προβλέπουν περαιτέρω «πόνο» για το δολάριο ΗΠΑ...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης