Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Προειδοποιητικές βολές σε Γαλλία και Ιταλία για δημοσιονομική εκτροπή

Κομισιόν: Προειδοποιητικές βολές σε Γαλλία και Ιταλία για δημοσιονομική εκτροπή
Σε επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών των δύο χωρών επισημαίνεται ότι τα προσχέδια των προϋπολογισμών για το 2021 ενδεχομένως να μην συμβαδίζουν με τους δημοσιονομικούς κανόνες
Περαιτέρω διευκρινήσεις αναφορικά με τα προσχέδια των προϋπολογισμών για το 2021 της Γαλλίας και της Ιταλίας ζήτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω επιστολής προς τους υπουργούς Οικονομικών των δύο χωρών, επισημαίνοντας ότι τα προσχέδια αυτά ενδεχομένως να μην συμβαδίζουν με τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως μεταδίδει το Reuters Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Κομισιόν εξέδωσε επίσης προειδοποιήσεις για τις δημόσιες δαπάνες της Φινλανδίας καθώς και για αυτές της Ισπανίας, Πορτογαλίας και Βελγίου που έχουν καταθέσει ελλιπή σχέδια εξαιτίας των εκλογικών αναμετρήσεων που έγιναν σε αυτές τις χώρες.

Το επίπεδο του χρέους  και οι δημοσιονομικές δαπάνες

Στην επιστολή προς την Ιταλία, οι Ευρωπαίοι Επίτροποι για τις οικονομικές υποθέσεις
Pierre Moscovici και Valdis Dombrovskis, επισημαίνουν ότι στο σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2021 δεν συμπεριλήφθηκαν οι συστάσεις της Ε.Ε για μείωση των δημοσιονομικών δαπανών.
«Το σχέδιο της Ιταλίας δεν έλαβε υπόψη του το επίπεδο χρέους για το 2020», αναφέρεται στην επιστολή.
Επιστολή με παρόμοιες προειδοποιήσεις απέστειλαν οι Βρυξέλλες και στον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Bruno Le Maire, αναφέροντας ότι υπό το υπάρχον σχέδιο του προϋπολογισμού οι δημοσιονομικοί κανόνες της Ε.Ε. είναι πολύ πιθανόν να παραβιαστούν.
Το Παρίσι δεν έχει προβλέψει καμία διαρθρωτικού τύπου βελτίωση των δημοσιονομικών δαπανών για 2021, σε αντίθεση με τις απαιτήσεις που έχει θέσει η Κομισιόν για βελτίωση του ΑΕΠ κατά 0,6%.

www.bankingnews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης