Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden (εκλεγμένος πρόεδρος ΗΠΑ): Ζοφερή η κατάσταση στην απασχόληση – Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο

Biden (εκλεγμένος πρόεδρος ΗΠΑ): Ζοφερή η κατάσταση στην απασχόληση – Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο
Μπορεί το ποσοστό ανεργίας να μειώθηκε στο 6.7% αλλά πολλοί έχουν οδηγηθεί εκτός του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, επισήμανε ο εκλεγμένος πρόεδρος ο Joe Biden
Ο εκλεγμένος πρόεδρος Joe Biden χαρακτήρισε τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ «ζοφερά» και υπογράμμισε ότι βάσει αυτών ότι «δεν υπάρχει χρόνος χάσιμο» από το Κογκρέσο όσον αφορά την έγκριση του πακέτου μέτρων για την τόνωση της οικονομίας.
Σε δήλωση που εξέδωσε το γραφείο του την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου υπογραμμίζεται ότι η τα τελευταία στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αναδεικνύουν επιβράδυνση στην αύξηση της απασχόλησης εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας που πλήττει τις ΗΠΑ
Επισημαίνει επίσης ότι τα στοιχεία «επιβεβαιώνουν ότι βιώνουμε μιας από τις χειρότερες κρίσεις στην απασχόληση και την οικονομία στην ιστορία».
«Τα στοιχεία αυτά για τις νέες θέσεις εργασίας είναι ιδιαίτερα αρνητικά.
Δείχνουν μια οικονομία σε στασιμότητα».
«Να δράσουμε τώρα»
«Αν δράσουμε τώρα, και εννοώ τώρα, ενδέχεται να αρχίσουμε να ανακτούμε τη δυναμική στην οικονομία», σημείωσε σε ομιλία του στο Wilmington, του Delaware.
«Αν δεν ενεργήσουμε τώρα, το μέλλον θα είναι πολύ ζοφερό».
Ο Biden σημείωσε ότι το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 6,7%, αλλά «είναι πολύ ανησυχητικό» το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι εγκατέλειψαν εντελώς την αγορά εργασίας.
Οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων έπεσαν έξω για τις νέες θέσεις εργασίες, αυξάνοντας τις πιθανότητες o Biden να κληρονομήσει μια ακόμη πιο αδύναμη αγορά εργασίας το επόμενο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης