Διεθνή

Guterres (OHE): Οι εθελοντές έχουν να διαδραματίσουν έναν σημαντικό ρόλο - Αξίζουν τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες

Guterres (OHE): Οι εθελοντές έχουν να διαδραματίσουν έναν σημαντικό ρόλο - Αξίζουν τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες
Μήνυμα του Α. Guterres για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντών
Στη σημαντική συνεισφορά των εθελοντών στην αντιμετώπιση της πανδημίας, κάνει αναφορά με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντών, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Α. Guterres, εκφράζοντας τις ειλικρινείς του ευχαριστίες.
Όπως τονίζει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Α. Guterres, καθώς ανακάμπτουμε από την πανδημία, οι εθελοντές έχουν να διαδραματίσουν έναν σημαντικό ρόλο για την επιτάχυνση της αλλαγής προς πράσινες, χωρίς αποκλεισμούς και δίκαιες οικονομίες.
Μάλιστα, ο Guterres απευθύνει έκκληση σε όλες τις κυβερνήσεις να προωθήσουν τον εθελοντισμό, να υποστηρίξουν τις προσπάθειες των εθελοντών και να αναγνωρίσουν τη συμβολή των εθελοντών στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας ότι οι εθελοντές αξίζουν τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες.
«Σε όλο τον κόσμο, εθελοντές βοηθούν ευάλωτες ομάδες, διορθώνουν την παραπληροφόρηση, διδάσκουν παιδιά, προσφέρουν βασικές υπηρεσίες σε ηλικιωμένους και υποστηρίζουν τους εργαζόμενους πρώτης γραμμής στην υγεία» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Guterres.
Σημειώνει ότι οι εθελοντές συχνά εργάζονται με τα Ηνωμένα Έθνη και δημιουργούν μία αίσθηση συντροφικότητας, ενισχύουν την κοινωνική συνοχή, συμβάλλουν στην προστασία των κοινοτήτων, κυρίως προσφέροντας σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης