Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Περιορισμένη η τελετή ορκωμοσίας Biden στις 20/1 λόγω της πανδημίας

ΗΠΑ: Περιορισμένη η τελετή ορκωμοσίας Biden στις 20/1 λόγω της πανδημίας
Στις 20 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί μια τελετή ορκωμοσίας στην πλατφόρμα που ήδη κατασκευάζεται στα σκαλιά του Καπιτωλίου, ανέφερε ο  νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, J. Biden
Κάθε άλλο παρά συνηθισμένη θα είναι τελετή ορκωμοσίας του 46ου πρόεδρου των ΗΠΑ, J. Biden τον Ιανουάριο.
Ο ίδιος ο Biden, δίνοντας μια γεύση της τελετής ορκωμοσίας του, ξεκαθάρισε ότι αυτή θα είναι περιορισμένη για λόγους δημόσιας υγείας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους από το Ουίλμινγκτον στο Ντέλαγουερ όπου είναι η κατοικία του. «θα ακολουθήσουμε ξανά την επιστήμη και τις συστάσεις των ειδικών για την ασφάλεια των πολιτών.
Οπότε είναι μάλλον απίθανο να συγκεντρωθούν ένα εκατομμύριο άνθρωποι».
Έτσι, στις 20 Ιανουαρίου, όπως ανέφερε ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, θα πραγματοποιηθεί μια τελετή ορκωμοσίας στην πλατφόρμα που ήδη κατασκευάζεται στα σκαλιά του Καπιτωλίου.
Πρόσθεσε ότι μάλλον δεν θα συγκεντρωθεί πλήθος ανθρώπων κατά μήκος της λεωφόρου Πενσιλβάνια και στο National Mall για να την παρακολουθήσει.
«Εκτιμώ ότι θα δείτε πολλές διαδικτυακές εκδηλώσεις σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, έτσι ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν (στην ορκωμοσία) ακόμη περισσότεροι άνθρωποι απ’ ό,τι στο παρελθόν», εξήγησε ο Biden.
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος τόνισε ότι η ομάδα του συνεργάζεται με αυτή που σχεδίασε το συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος τον Αύγουστο, το οποίο ήταν κυρίως διαδικτυακό.
«Θέλουμε οι άνθρωποι να γιορτάσουν», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως «οι άνθρωποι θέλουν να μπορούν να πουν ότι δώσαμε τη σκυτάλη, προχωράμε.
Η Δημοκρατία λειτουργεί».
Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια οι Αμερικανοί πρόεδροι ορκίζονται μπροστά από τα σκαλιά του Καπιτωλίου, έδρα του Κογκρέσου, παρουσία του προκατόχου τους.
Στο μεταξύ, ένα μήνα μετά τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ ο απερχόμενος πρόεδρος, D. Trump, εξακολουθεί να αρνείται να αναγνωρίσει την ήττα του και δεν έχει δηλώσει αν θα παραστεί  στην τελετή ορκωμοσίας του Biden.
Υπενθυμίζεται ότι η διακυβέρνηση Trump είχε ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2017 με τον τότε εκπρόσωπό του Sean Spicer να επικρίνει τα μέσα ενημέρωσης που δημοσίευσαν φωτογραφίες οι οποίες έδειχναν ότι στην τελετή ορκωμοσίας του Ρεπουμπλικάνου προέδρου συμμετείχαν λιγότεροι άνθρωποι απ΄ όσους παρέστησαν στην τελετή ορκωμοσίας του πρώτου μαύρου προέδρου των ΗΠΑ Β.Obama.

Προσφυγή του επιτελείου Trump για ακύρωση των εκλογικών αποτελεσμάτων στην Τζόρτζια

Aγωγή στο πολιτειακό δικαστήριο της Τζόρτζια ανακοίνωσε πως υπέβαλλε η εκστρατεία επανεκλογής του D. Trump, επιδιώκοντας να ακυρώσει τα αποτελέσματα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών στην Πολιτεία, στην τελευταία σε μια σειρά ανεπιτυχών έως τώρα προσφυγών, που αποσκοπούν να ανατρέψουν την ήττα του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ από τον εκλεγμένο πρόεδρο J. Biden στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
Σε μια ανακοίνωση η κυβέρνηση Trump δήλωσε ότι η αγωγή περιλαμβάνει ένορκες καταθέσεις κατοίκων της Τζόρτζια που καταγγέλλουν νοθεία.
Σημειώνεται ότι το επιτελείο Trump έχει καταθέσει πολυάριθμες αγωγές σε δικαστήρια σε αμερικανικές Πολιτείες σε μια προσπάθεια ανατροπής της εκλογικής του ήττας, όμως, σχεδόν όλες οι προσφυγές έχουν απορριφθεί από τα δικαστήρια.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης