Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόεδρος Μεξικού: Ας αφήσουμε τα χριστουγεννιάτικα δώρα για μια άλλη στιγμή – Να παραμείνουν στα σπίτια τους οι πολίτες

Πρόεδρος Μεξικού: Ας αφήσουμε τα χριστουγεννιάτικα δώρα για μια άλλη στιγμή – Να παραμείνουν στα σπίτια τους οι πολίτες
Oι πολίτες θα πρέπει να παραμένουν στα σπίτια τους «αν δεν έχουν κάτι πολύ σημαντικό να κάνουν», ανέφερε ο πρόεδρος του Μεξικού
Να ακυρώσουν τους εορτασμούς, αλλά και να αποφύγουν να ανταλλάξουν δώρα τα Χριστούγεννα, θα πρέπει οι Μεξικανοί, έτσι ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού, όπως δήλωσε ο Μεξικανός πρόεδρος, Andrés Manuel López Obrador.
«Ας αφήσουμε τα χριστουγεννιάτικα δώρα για μια άλλη στιγμή», ανέφερε ο Andrés Manuel López Obrador, ζητώντας από τους Μεξικανούς να περιορίσουν τους εορτασμούς και να αποφύγουν τις οικογενειακές συγκεντρώσεις τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
Ο Andrés Manuel López Obrador ανέφερε ότι οι πολίτες θα πρέπει να παραμένουν στα σπίτια τους «αν δεν έχουν κάτι πολύ σημαντικό να κάνουν».
Ακόμη, ανακοίνωσε ότι τα νοσοκομεία θα αυξήσουν τις κλίνες τους, τον εξοπλισμό και το προσωπικό τους, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν θα επιβληθεί lockdown.
Σημείωσε ακόμη ότι οι συστάσεις του για τον έλεγχο της επιδημίας είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τους κατοίκους της μητροπολιτικής περιοχής της πόλης του Μεξικού, όπου ζουν πάνω από 20 εκατομμύρια άνθρωποι και ήδη υπάρχει μπροστά στο ενδεχόμενο εκατοντάδες άνθρωποι να βγουν στα καταστήματα για να ψωνίσουν για τα Χριστούγεννα.
Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 3/12  πλήθος κόσμου έσπευσε σε καταστήματα Best Buy για να αναζητήσει προσφορές ενόψει της αποχώρησης της αλυσίδας από το Μεξικό, κάτι που ανάγκασε τα καταστήματα να κλείσουν για ένα διάστημα.
Ήδη, η δήμαρχος του Μεξικού έχει ζητήσει από τις επιχειρήσεις να στραφούν στην τηλεργασία, ενώ σημείωσε ότι οι αρχές της πόλης θα ζητήσουν τον περιορισμό όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων, αν και τα εστιατόρια θα παραμείνουν ανοικτά.
Σημειώνεται ότι στο Μεξικό καταγράφηκαν 12.127 νέα κρούσματα κορωνοϊού το προηγούμενο 24ωρο , ενώ για πρώτη φορά η χώρα κατέγραψε αυτή την εβδομάδα πάνω από 10.000 νέα κρούσματα επί τρεις ημέρες .
Πλέον, το Μεξικό μετρά πάνω από 1,15 εκατομμύριο κρούσματα και περίπου 110.000 νεκρούς , που αποτελεί και τον τέταρτο μεγαλύτερο αριθμό παγκοσμίως.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης