Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε μεγάλη διαδήλωση κατά του lockdown στη Βρέμη

Γερμανία: Το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε μεγάλη διαδήλωση κατά του lockdown στη Βρέμη
Επικριτές των αυστηρών μέτρων υποστηρίζουν πως βρίσκονται σε κίνδυνο τα πολιτικά και ατομικά δικαιώματα των πολιτών
Το ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας αποφάσισε το Σάββατο (5/12/2020) την απαγόρευση διαδήλωσης στη Βρέμη, η οποία προγραμματιζόταν από τους πολέμιους του lockdown και των αυστηρών μέτρων, που στόχο έχουν τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνoϊού.
Είχαν προηγηθεί πρωτόδικες δικαστικές αποφάσεις, που είχαν επίσης αρνηθεί τη χορήγηση άδειας για τη διαδήλωση που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο (5/12/2020) το απόγευμα και στην οποία επρόκειτο να λάβουν μέρος περίπου 20.000 άτομα.
Τον Νοέμβριο η γερμανική αστυνομία έκανε χρήση χημικών και νερού σε μια προσπάθεια να διαλύσει κινητοποίηση χιλιάδων διαδηλωτών στο Βερολίνο κατά των μέτρων για τον Covid -19.
Αν και οι περισσότεροι Γερμανοί αποδέχονται το νέο «ήπιο» lockdown για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, επικριτές των μέτρων υποστηρίζουν, πως βρίσκονται σε κίνδυνο τα πολιτικά και ατομικά δικαιώματα των πολιτών.

Η επιτυχία οδήγησε στη…δυσπιστία

Ο επικεφαλής της Γερμανικής Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας δήλωσε ότι η χώρα αντιμετώπισε με επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας  τον Μάρτιο και τον Απρίλιο και αυτό οδήγησε πολλούς ανθρώπους να αμφισβητήσουν τη σοβαρότητα του ιού ή ακόμη και την ύπαρξή του.
Ο Lothar Wieler, επικεφαλής του Ινστιτούτου Μολυσματικών Νόσων Robert Koch (RKI), εκτίμησε, πως πολλοί Γερμανοί πολίτες λόγω της πρώτης επιτυχίας δεν έλαβαν σοβαρά υπόψη τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και το lockdown, με αποτέλεσμα να αυξηθούν κατακόρυφα τα κρούσματα στο δεύτερο κύμα.
Ενώ οι ημερήσιοι αριθμοί λοιμώξεων δεν αυξάνονται πλέον τόσο έντονα όσο προηγουμένως, η Γερμανία ανέφερε τον υψηλότερο αριθμό θανάτων σε μία ημέρα από την έναρξη της πανδημίας την Τετάρτη (2/12).
Το Σάββατο (5/12), ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων κορωνοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 23.318 σε 1.153.556, σύμφωνα με στοιχεία της RKI, ενώ οι αναφερόμενοι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 483 σε 18.517.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης