Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: 67 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις χθεσινές (5/12) διαδηλώσεις σε Παρίσι και Νάντη

Γαλλία: 67 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις χθεσινές (5/12) διαδηλώσεις σε Παρίσι και Νάντη
Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε τους διαδηλωτές ταραξίες που καταστρέφουν τη Δημοκρατία
Για 67 αστυνομικούς τραυματίες από τις χθεσινές διαδηλώσεις στο κέντρο του Παρισιού, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.
Ο υπουργός Gérald Darmanin σε ανάρτηση του στο twitter ανέφερε ότι 67 αστυνομικοί τραυματίστηκαν από ομάδα που "διαδήλωνε για την  προάσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών" τους οποίους ωστόσο χαρακτήρισε "ταραξίες που καταστρέφουν τη Δημοκρατία".
"Ρητή καταδίκη των βίαιων επεισοδίων που διέπραξαν ταραξίες, στο περιθώριο της χθεσινής διαδήλωσης στο Παρίσι", ανέφερε σε tweet η δήμαρχος του Παρισιού Anne Hidalgo.
Επιπλέον, σύμφωνα με το υπουργείο, 95 άνθρωποι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των 90 διαδηλώσεων  που οργανώθηκαν στη Γαλλία και συμμετείχαν 52.350 διαδηλωτές.
Οι διαδηλώσεις στο κέντρο του Παρισιού όμως εξελίχθηκαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία ενώ πυρπολήθηκαν οχήματα και καταστράφηκαν τράπεζες και γραφεία ενώ οι διαδηλωτές έριχναν αντικείμενα κατά της αστυνομίας.
Στη Νάντη, όπου επίσης σημειώθηκαν ταραχές, τέσσερις αστυνομικοί και ένας χωροφύλακας τραυματίστηκαν, ένας εξ αυτών από μια βόμβα μολότοφ, σύμφωνα με τις αρχές.
"Σήμερα ακόμη, αστυνομικοί τραυματίζονται σοβαρά, έχουν εγκαύματα από εμπρηστικούς μηχανισμούς στα χέρια και το πρόσωπο", επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου ο Arnaud Bernard, ένας από τους ηγέτες της συνδικαλιστικής ένωσης αστυνομικών Alliance.
"Παραδόξως, κανένας κομφορμιστής ή ηθικολόγος δεν μιλά για τη βία σε βάρος των δυνάμεων επιβολής του νόμου", συμπλήρωσε, αναφερόμενος στη μάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γαλλία σχετικά με την αστυνομική βία, στον απόηχο δύο υποθέσεων που προκάλεσαν σοκ στη χώρα στα τέλη Νοεμβρίου.
Τον ξυλοδαρμό ενός μαύρου μουσικού παραγωγού και τη βίαιη εκκένωση ενός καταυλισμού μεταναστών στο Παρίσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης