Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΑΔΜΗΕ: Ξεκίνησε την Παρασκευή η πόντιση του υποβρύχιου καλωδίου της διασύνδεσης της Σκιάθου

ΑΔΜΗΕ: Ξεκίνησε την Παρασκευή η πόντιση του υποβρύχιου καλωδίου της διασύνδεσης της Σκιάθου
Ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή, με καθυστέρηση μία ημέρας λόγω καιρικών συνθηκών, από το Μαντούδι της Εύβοιας η πόντιση του υποβρύχιου καλωδίου
Η υποθαλάσσια εγκατάσταση του καλωδίου από την Ελληνικά Καλώδια, ανάδοχο του έργου, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε μία εβδομάδα, με την προσαιγιάλωσή του στο νησί την Πέμπτη, καιρού επιτρέποντος.
Το υποβρύχιο καλώδιο θα θαφτεί σε όλο του το μήκος, δηλαδή για 30 χλμ. σε βάθος έως 400 μέτρα.
Έχει κατασκευαστεί στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Ελληνικά Καλώδια στην Κόρινθο όπου οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας καθιστούν δυνατή την παραγωγή και τις δοκιμές υποβρυχίων καλωδίων σε συνεχόμενα μήκη, από τα μεγαλύτερα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι προμηθευτές

Να σημειωθεί ότι μέσω του σχετικού διαγωνισμού του ΑΔΜΗΕ, η Ελληνικά Καλώδια με τη Fulgor έχουν αναλάβει την προμήθεια και εγκατάσταση των υποβρύχιων και των χερσαίων καλωδίων της ηλεκτρικής διασύνδεσης.
Πέρα από την υποβρύχια σύνδεση Εύβοιας-Σκιάθου, για τη σύνδεση του νησιού με το εθνικό Σύστημα Μεταφοράς 150 KV, προβλέπεται υπόγειο καλωδιακό τμήμα στην Εύβοια (0,13 χλμ.), υπόγειο τμήμα στη Σκιάθο (0,6 χλμ.) καθώς και end-to-end εγκατάσταση οπτικών ινών.
Η υποδομή συμπληρώνεται από έναν υποσταθμό 150/20 kV στη Σκιάθο, ο οποίος υλοποιείται από την ABB.
Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 52,3 εκατ. ευρώ, ενώ θα διασφαλίσει τη σταθεροποίηση της ηλεκτροδότησης όχι μόνο της Σκιάθου, αλλά και της Σκοπέλου και της Αλοννήσου, θωρακίζοντας ενεργειακά το νησιωτικό σύμπλεγμα των Σποράδων και τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν λόγω της τουριστικής κίνησης αυξάνεται η κατανάλωση.

Τις μελέτες για το Μπούρτζι στη Σκιάθο ανέλαβε ο ΑΔΜΗΕ

Τις μελέτες αποκατάστασης του διατηρητέου κτιρίου Μπούρτζι στην Σκιάθο ανέλαβε ο ΑΔΜΗΕ.
Το κτίριο ήταν πρώην δημοτικό σχολείο ενώ πλέον ο χώρος χρησιμοποείται για τα δημοτικά συμβούλια και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Ο ΑΔΜΗΕ υπέγραψε σύμβαση μαζί με μελετητικό γραφείο που θα αναλάβει την μελέτη αποκατάσταση του διατηρητέου κτιρίου (τα έργα θα εκτελεστούν από τον Δήμο Σκιάθου).
Οι μελέτες θα ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους έξι μήνες, ενώ μέχρι το τέλος θα παραδοθούν οι προμελέτέςμτις οποίες θα συμπεριλάβει ο Δήμος στο φάκελο υποψηφιότητας για χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ. 
Image

Image

Image
Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης