Επιχειρήσεις

Reggeborgh: Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, προτάσεις, εξώδικα, αγορές μετοχών και άλλα

Reggeborgh: Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, προτάσεις, εξώδικα, αγορές μετοχών και άλλα
Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα - Όταν στην Reggeborgh διαπίστωσαν ότι, το Αμερικανικό fund Farallon διαπραγματεύεται και με άλλους επενδυτές, ενεργοποίησαν εξώδικο περί κακοδιαχείρισης προκειμένου να κερδίσουν χρόνο
Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
Αυτό ασπάζονται και οι Ολλανδοί της Reggeborgh οι οποίοι, όπως θα δούμε, μέχρι σήμερα μετήλθαν κάθε τρόπο προκειμένου να  ελέγξουν την πλειοψηφία των μετοχών της Ελλάκτωρ, ώστε αργότερα να προχωρήσουν στον διαμελισμό κερδοφόρων δραστηριοτήτων της εταιρείας.
Αρχικά, διαπραγματεύθηκαν σε ήπιους τόνους.
Όταν βρέθηκαν προ αδιεξόδου, καταγράφηκε και κατάρρευση της μετοχής εξαιτίας ορισμένων ανοίκειων αναφορών από τρίτους τις οποίες διέψευσε στο χρηματιστήριο το περασμένο Φθινόπωρο η παρούσα διοίκηση.

Όλα εκτός… πρότασης

Αργότερα, όταν διαπίστωσαν ότι, το Αμερικανικό fund Farallon διαπραγματεύεται και με άλλους επενδυτές ενεργοποίησαν και εξώδικο περί κακοδιαχείρισης προκειμένου να κερδίσουν χρόνο.
Όλα τα μέσα έχουν χρησιμοποιηθεί απο τους ξένους επενδυτές εκτός από αυτό που προσφέρει κάθε επενδυτής σε όλα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο:
Μια Δημόσια Πρόταση η οποία απευθύνεται προς όλους τους μετόχους της εταιρείας.
Όπως έκαναν και για την μητρική τους εταιρεία την Vessels. 
Και το μόνο μέσο που δεν έχει χρησιμοποιηθεί – προσώρας- είναι η προσφορά (μερικών σέντς) ανά μετοχή στις ελληνικές χρηματιστηριακές ώστε να συγκεντρωθεί όσο τον δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός μετοχών.   

Reggeborgh - γραφείο Δένδια εναντίον και του Γ. Προβόπουλου

Το εξώδικο που απέστειλε το δικηγορικό γραφείο του Υπουργού εξωτερικών Γ. Δένδια για λογαριασμό των Ολλανδών της Reggeborgh κατηγορεί μεταξύ άλλων την διοίκηση της Ελλάκτωρ για κακοδιαχείριση καθώς ζήτησαν διαχειριστικό έλεγχο για τα δυο χρόνια κατά τα οποία εταρεία βρίσκεται υπο τον έλεγχο των αδελφών Καλλιτσάντση.
Με άλλα λόγια, το γραφείο Δένδια και οι Ολλανδοί κατηγορούν για κακοδιαχείριση - εκτός απο τους Αδελφούς Καλλιτσάντση- και τον πρόεδρο της Ελλάκτωρ κ. Γ. Προβόπουλο, πρώην διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος.
Ένα τραπεζίτη, ο οποίος την κρίσιμη περίοδο της χώρας φρόντισε με προσωπικές του ενέργειες του να μεταφερθούν αεροπορικώς ευρώ στην Ελλάδα προκειμένου οι ελληνικές Τράπεζες να μην ξεμείνουν απο ρευστότητα.
Εξάλλου, η διοίκηση της Ελλάκτωρ, τα δυο τελευταία χρόνια ξεκαθάρισε σειρά υποθέσεων σε θυγατρικές του εξωτερικού (Αυστραλία, Βαλκάνια κ.α) δίχως να προχωρήσει σε καμία ενέργεια κατά της προηγούμενης διοίκησης.
Και όπως ειπώθηκε απο την πλευρά της σημερινής διοίκησης της Ελλάκτωρ δεν θα είχε πρόβλημα να επεκταθεί ο έλεγχος πέραν των δυο ετών που ζητά το Reggeborgh.  

Γιατί πραγματοποιήθηκε η επίθεση – Γιατί δεν δημοσιοποιείται η τιμή του δικαιώματος προαίρεσης;

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση των Ολλανδών με την κοινοποίηση πραγματοποιήθηκε όταν διαπίστωσαν ότι, η πλευρά του Farallon ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις την πλευρά των επενδυτών (Καϋμένακης, Μπάκος).
Επίσης, κατά τις ίδιες πηγές, τις τελευταίες εβδομάδες αποκτήθηκαν μετοχές της Ελλάκτωρ και απο τους δυο υποψήφιους επενδυτές (Καϋμενάκης, Μπάκος) τις οποίες ρευστοποίησαν οι τέσσερις ελληνικές Τράπεζες, αλλά και ο ΕΦΚΑ.
Απο την άλλη πλευρά, σε αγορές μετοχών έχει αποδυθεί και το Ολλανδικό μπλοκ.  
Eνω λοιπόν μέχρι σήμερα λοιπόν οι Ολλανδοί κρατούσαν μια αμυντική στάση ξαφνικά πέρασαν στην αντεπίθεση προκειμένου να κερδηθεί χρόνος μέχρι την σύγκληση της Γενικής συνέλευσης.   
Επιπλέον, οι Ολλανδοί του Reggeborgh συμπεριφέρονται ήδη ωσαν να κατέχουν την διοίκηση καθώς διοχέτευσαν στον τύπο τον ισχυρισμό  ότι, οι αντίπαλοι της πρέπει να συμμετάσχουν σε αύξηση κεφαλαίου για να μη χάσουν το ποσοστό τους!
Όλα αυτά συμβαίνουν πριν ακόμα συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση και πριν δημοσιοποιήσουν στους επενδυτές σε ποιά τιμή θα εξασκήσουν το δικαίωμα προαίρεσης για την απόκτηση των μετοχών του κ. Λ. Μπόμπολα (12,5%).
Η δημοσιοποίηση ήταν υποχρεωτική καθώς εαν το Farallon τους προσέφερε τις ενεχυριασμένες μετοχές (25,58%) τότε θα προέκυπτε Δημόσια Πρόταση για τις μετοχές καθώς το ποσοστό τους θα υπερέβαινε το 33,3%.      

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης