Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πακέτο τόνωσης 707 δισ. δολαρίων ανακοινώνει η Ιαπωνία

Πακέτο τόνωσης 707 δισ. δολαρίων ανακοινώνει η Ιαπωνία
Πακέτο τόνωσης ύψους 707 δισ. δολαρίων θα ανακοινώσει αύριο 8/12 η Ιαπωνία
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Yoshihide Suga αναμένεται να παρουσιάσει αύριο 8/12 ένα πακέτο τόνωσης της ιαπωνικής οικονομίας, ύψους 707 δισ. δολαρίων, την πρώτη τέτοιου είδους παρέμβαση της θητείας του, την ώρα που καταγράφεται άνοδος των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα και με τη δημοτικότητά του να καταγράφει ελεύθερη πτώση εξαιτίας της δυσαρέσκειας για τον τρόπο χειρισμού της πανδημίας.
Το πακέτο, συνολικού ύψους 73,6 τρισ. γεν (707 δισ. δολαρίων) θα περιλαμβάνει δημοσιονομικά μέτρα ύψους περίπου 40 τρισ. γεν, όπως δάνεια, επενδύσεις και άμεσες δαπάνες, σύμφωνα με το τελικό σχέδιο του πακέτου που περιήλθε στην κατοχή του Bloomberg.
Οι άμεσες δαπάνες θα χρηματοδοτηθούν εν μέρει από έναν τρίτο πρόσθετο προϋπολογισμό ύψους 19,2 τρισ. γιεν.
Παρότι τα αναθεωρημένα στοιχεία για την ανάπτυξη της χώρας που αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο πιθανότατα θα επιβεβαιώσουν ότι η οικονομία της Ιαπωνίας ανέκαμψε το τρίτο τρίμηνο του 2020 με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 50 ετών, τα κρούσματα ρεκόρ που καταγράφονται τις τελευταίες εβδομάδες εκτιμάται ότι θα πλήξουν τις καταναλωτικές δαπάνες που βοήθησαν στην ανάκαμψη το καλοκαίρι.
Όπως επισημαίνει μάλιστα, το Bloomberg, εάν οι εθελοντικοί περιορισμοί στην κυκλοφορία και τη δραστηριότητα συνεχίσουν να επανεμφανίζονται νέου σε διάφορες πόλεις της χώρας, η επίπτωση στις καταναλωτικές δαπάνες θα μπορούσε να επιδεινωθεί.
Ο Yoshihide Suga βρίσκεται αντιμέτωπος με μια σημαντική πρόκληση: να δείξει ότι μπορεί να διατηρήσει επιτυχώς το momentum στην οικονομίας και ταυτόχρονα να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας έως ότου γίνει διαθέσιμο το εμβόλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης