Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στις 19 Μαρτίου 2021 ο καναδικός οίκος DBRS θα αναβαθμίσει την Ελλάδα σε ΒΒ από ΒΒ low – Το event της Fitch 12-13 Ιανουαρίου

Στις 19 Μαρτίου 2021 ο καναδικός οίκος DBRS θα αναβαθμίσει την Ελλάδα σε ΒΒ από ΒΒ low – Το event της Fitch 12-13 Ιανουαρίου
Ενδιαφέρον event στις 12 και 13 Ιανουαρίου 2021 από την Fitch
Στις 19 Μαρτίου 2021 ο Καναδικός οίκος αξιολογήσεων κρατικού χρέους DBRS θα αξιολογήσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδος και θα την αναβαθμίσει σε ΒΒ από ΒΒ low δηλαδή κατά μια κλίμακα.
Η αναβάθμιση δεν αλλάζει το προφίλ ρίσκου της ελληνικής οικονομίας καθώς ήδη η Fitch αξιολογεί την Ελλάδα στην κατηγορία ΒΒ βαθμολογία που έλαβε η χώρα στις 24 Ιανουαρίου 2020.
Επίσης ως γνωστό η ΕΚΤ λαμβάνει υπόψη την υψηλότερη βαθμολογία κάθε χώρας και αυτή αποτελεί σημείο αναφοράς για όλες τις πράξεις νομισματικής πολιτικής.
Η ΕΚΤ σημειωτέον έχει εντάξει τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα Πανδημίας έχοντας αγοράσει 13-14 δισεκ. παρ΄ ότι το ελληνικό χρέος δεν διαθέτει επενδυτική βαθμίδα ή investment grade.
Τα ελληνικά ομόλογα είναι ενταγμένα στο Πρόγραμμα Πανδημίας της ΕΚΤ που ανέρχεται στα 1,35 τρισεκ. και θα αυξηθεί στα 1,85 τρισεκ. στις 10 Δεκεμβρίου 2020 αλλά όχι και στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης QE καθώς εκεί απαιτείται επενδυτική βαθμίδα δηλαδή βαθμολογίες δύο κλίμακες υψηλότερες από τις τρέχουσες ΒΒ δηλαδή ΒΒΒ- και υψηλότερα.

Που θα αποδοθεί το BB της DBRS;

Για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας στην κλίμακα ΒΒ από BB low ρόλο θα διαδραματίσει η επιστροφή στην ανάπτυξη από το β΄ τρίμηνο του 2021 καθώς και οι συνεχιζόμενες προσπάθειες μείωσης των NPEs των ελληνικών τραπεζών.
Να σημειωθεί ότι με τον Ηρακλή 2 θα μηδενιστούν ουσιαστικά τα προβληματικά δάνεια στις ελληνικές τράπεζες και μόνο η εξέλιξη αυτή θα φέρει μια κλίμακα αναβάθμιση στην ελληνική οικονομία.

Επόμενη αξιολόγηση 17 Σεπτεμβρίου 2021

Ο καναδικός οίκος DBRS θα αξιολογήσει εκ νέου την ελληνική οικονομία στις 17 Σεπτεμβρίου 2021 και ως τότε θα υπάρχει πολύ καλύτερη εικόνα για το που πάει η εθνική οικονομία, πόσο μειώθηκαν τα NPEs στις τράπεζες και τι δυναμική θα έχει δημιουργηθεί στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Ενδιαφέρον event στις 12 και 13 Ιανουαρίου 2021 από την Fitch

Ενδιαφέρον event θα πραγματοποιηθεί από τον αμερικανικό οίκο πιστοληπτικής διαβάθμισης Fitch στις 12 και 13 Ιανουαρίου 2021.
Στελέχη της Fitch θα παρουσιάσουν τις εκτιμήσεις τους για τις οικονομίες της ευρωζώνης αλλά και των τραπεζών, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην Ιταλία… καθώς υπάρχει και ελληνικό ενδιαφέρον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης