Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ταραχές στο Πόρτλαντ μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών - 13 συλλήψεις

ΗΠΑ: Ταραχές στο Πόρτλαντ μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών - 13 συλλήψεις
Στην περιοχή όπου ξέσπασαν οι ταραχές ήταν σε εξέλιξη εργασίες για την τοποθέτηση ενός φράχτη σε κτίριο και η αστυνομία επιτηρούσε τις διαδικασίες
Ταραχές ξέσπασαν στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών, που είχαν ως αποτέλεσμα να γίνουν 13 συλλήψεις.
Στην περιοχή όπου ξέσπασαν οι ταραχές ήταν σε εξέλιξη εργασίες για την τοποθέτηση ενός φράχτη σε κτίριο και η αστυνομία επιτηρούσε τις διαδικασίες.
Η απόφαση για την τοποθέτηση του φράχτη ελήφθη μετά τις πολλαπλές καταγγελίες για παραβίαση ξένης ιδιοκτησίας.
«Σήμερα (8/12), καθώς η αστυνομία του Πόρτλαντ βρισκόταν στην περίμετρο των κτιρίων στο 4400 τετράγωνο της Λεωφόρου Μισισιπή, περιμένοντας την τοποθέτηση του φράχτη, κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται κοντά στο σημείο.
Ορισμένοι επιχείρησαν να σπάσουν την περίμετρο σε διάφορα σημεία, παρά την παρουσία των ενστόλων, των περιπολικών αλλά και της αστυνομικής κορδέλας» αναφέρεται σε ανακοίνωση των τοπικών Αρχών.
«Οι αστυνομικοί υπενθύμισαν στον κόσμο να παραμείνουν εκτός της περιμέτρου.
Οι αξιωματικοί έκαναν μερικές συλλήψεις ενώ υπήρξαν πληροφορίες για χρήση σπρέι πιπεριού σε τουλάχιστον μία περίπτωση».
Αφότου οι αστυνομικοί ζήτησαν από τους διαδηλωτές να διαλυθούν, εκείνοι κινήθηκαν προς σημείο του φράχτη και εισήλθαν μέσα στην ιδιοκτησία, συμπλήρωσε η αστυνομία.
Οι διαδηλωτές πέταξαν στους αστυνομικούς αντικείμενα, όπως πέτρες και μπαλόνια γεμάτα μπογιά, όπως και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά – έσπασαν παράθυρα και έσκισαν λάστιχα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη, το συμβάν έλαβε χώρα κοντά σε σπίτι οικογένειας στην οποία έγινε έξωση τον Σεπτέμβριο 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης