Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Η αγωγή του Τέξας για νοθεία στις εκλογές των ΗΠΑ φέρνει ανατροπές

Phoenix Capital: Η αγωγή του Τέξας για νοθεία στις εκλογές των ΗΠΑ φέρνει ανατροπές
To Τέξας, όπως αναφέρει η Phoenix Capital, θεωρεί πως οι καθού πολιτείες παραβίασαν το Σύνταγμα και την ομοσπονδιακή νομοθεσία 
Θρυαλλίδα εξελίξεων σε ό,τι αφορά τον τελικό νικητή των αμερικανικών εκλογών αναμένεται να αποτελέσει η αγωγή της Πολιτείας του Τέξας, σύμφωνα με όσα αναφέρει με ανάλυσή της η επενδυτική εταιρεία Phoenix Capital.
Ετοιμαστείτε για πυροτεχνήματα, λέει χαρακτηριστικά.
Ειδικότερα, το Τέξας, μαζί με την Αλαμπάμα, το Άρκανσας, τη Φλόριντα, το Κεντάκι, τη Λουιζιάνα, το Μισισίπι, τη Νότια Καρολίνα και τη Βόρεια Ντακότα, προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ (SCOTUS) με αγωγή κατά της Τζόρτζια, του Μίσιγκαν, της Πενσιλβάνια και του Ουισκόνσιν.
To Τέξας, όπως αναφέρει η Phoenix Capital, θεωρεί πως οι καθού πολιτείες παραβίασαν το Σύνταγμα και την ομοσπονδιακή νομοθεσία σε σχέση με τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 3 Νοεμβρίου για την εκλογή του επόμενου προέδρου των ΗΠΑ.
Όπως επισημαίνεται σχετικά, με σειρά παρατυπιών σε σχέση με τη προβλεφθείσα εκλογική διαδικασία νοθεύτηκε το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών – ειδικά στις τέσσερις εναγόμενες πολιτείες.
Το Σύνταγμα των ΗΠΑ αναφέρει ρητά ότι μόνο οι νομοθέτες κάθε πολιτείας, και όχι κυβερνήτες, μπορούν να προβούν σε τροποποιήσεις σε σχέση με την εκλογική διαδικασία.
Φυσικά, τα μίντια τηρούν σιγή ιχθύος, αλλά πρόκειται για μια τεράστια υπόθεση.

Τι θα αποφασίσει το Ανώτατο Δικαστήριο

Το Ανώτατο Δικαστήριο περιμένει ενάγοντες και εναγόμενους, και από την απόφασή του θα καθοριστεί το εκλογικό αποτέλεσμα.
Εάν το Ανώτατο Δικαστήριο αποφασίσει ότι οι Τζόρτζια, Μίσιγκαν, Πενσιλβάνια και Ουισκόνσιν πράγματι παραβίασαν τη νομοθεσία ή το Σύνταγμα, τότε:
1) Ή οι ψήφοι που επιτρέπονται βάσει των νέων νόμων θα απορριφθούν.
2) Ή οι εκλογές σε αυτές τις πολιτείες καθίστανται άκυρες.

Εάν το αποτέλεσμα είναι το νούμερο 1, δηλαδή ακυρωθούν οι ψήφοι, τότε ο πρόεδρος Trump θα κερδίσει τις εκλογές και στις τέσσερις εναγόμενες πολιτείες.
Υπενθυμίζεται πως οι επιστολικές ψήφοι ήταν υπέρ του Biden κατά 90%.
Εάν αυτά τα ψηφοδέλτια δεν μετρήσουν, τότε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών θα χάσει τουλάχιστον 10 χιλ. ψήφους σε τέσσερις κρίσιμες πολιτείες, με το περιθώριο νίκης να μην ξεπερνά το 1%.
Στην περίπτωση που το Ανώτατο Δικαστήριο αποφασίσει ότι οι εκλογές ακυρώνονται, οι ψήφοι των 62 εκλεκτόρων που αντιστοιχούν στις εναγόμενες πολιτείες δεν λαμβάνονται υπόψη και οι Ρεπουμπλικανοί με 26 πολιτείες υπέρ έναντι 24 των Δημοκρατικών κερδίζουν τις εκλογές.
Πραγματικά, ο Trump έχει μεγάλη πιθανότητα να κερδίσει…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης