Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βερολίνο: Προς νέα περιοριστικά μέτρα για καταστήματα και σχολεία

Βερολίνο: Προς νέα περιοριστικά μέτρα για καταστήματα και σχολεία
Ο δήμαρχος του Βερολίνου, Michael Muller, δήλωσε ότι την Τρίτη (15/12) θα ζητήσει την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου για τα νέα μέτρα
Να κλείσει και πάλι τα μαγαζιά και να επεκτείνει τις διακοπές των Χριστουγέννων για τα σχολεία, θέλει η πόλη του Βερολίνου, σε μία προσπάθεια να θέσει την πανδημία υπό έλεγχο.
Καθώς η Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα 23.679 νέα κρούσματα, σημειώνοντας νέο ρεκόρ, και 440 νέους θανάτους, ο δήμαρχος του Βερολίνου, Michael Muller, δήλωσε ότι την Τρίτη (15/12) θα ζητήσει την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να κλείσει όλα τα μαγαζιά εκτός από τα σούπερ μάρκετ έως τις 10 Ιανουαρίου. Σκοπός του είναι επίσης να επεκτείνει τις διακοπές των Χριστουγέννων για τα σχολεία έως την ημερομηνία αυτή ή να κάνει τα μαθήματα online για μία εβδομάδα, όπως αναφέρει ο Guardian.
Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία ήταν πιο επιτυχημένη από άλλες ευρωπαϊκές χώρες στην αντιμετώπιση του πρώτου κύματος, όμως συνάντησε μεγαλύτερες δυσκολίες με το δεύτερο κύμα.
Η χώρα βρίσκεται υπό μερικό lockdown εδώ και έξι εβδομάδες, με τα μπαρ και τα εστιατόρια να παραμένουν κλειστά, αλλά τα μαγαζιά και τα σχολεία ανοικτά.
Κάποιες περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο έχουν αρχίσει να παίρνουν πρόσθετα μέτρα, με τη Βαυαρία να επιτρέπει στους κατοίκους της να βγαίνουν από το σπίτι τους μόνο για αναγκαίους λόγους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης