Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ξεκινούν εκ νέου οι απελάσεις προς τη Συρία τον Ιανουάριο 2021

Γερμανία: Ξεκινούν εκ νέου οι απελάσεις προς τη Συρία τον Ιανουάριο 2021
Το Βερολίνο θα ξεκινήσει και πάλι τις απελάσεις προς τη Συρία
Η Γερμανία θα επιτρέψει εκ νέου από τον Ιανουάριο του 2021 τις απελάσεις Σύρων που θεωρούνται "επικίνδυνοι" στη χώρα τους, παρά τις επικρίσεις ενώσεων στήριξης των μεταναστών, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Εσωτερικών.
"Όποιος διαπράττει σοβαρά εγκλήματα ή έχει τρομοκρατική δραστηριότητα με στόχο να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στο κράτος και τους πολίτες μας πρέπει να φεύγει από τη χώρα", δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Χανς-Γκέοργκ Ένγκελκε στέλεχος του Υπουργείου Εσωτερικών.
"Η Γερμανία δεν πρέπει να γίνει καταφύγιο επικίνδυνων ατόμων ή εγκληματιών", πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι το μέτρο ενδέχεται να αφορά περίπου 90 ανθρώπους που θεωρείται ότι συνδέονται με ισλαμιστικά δίκτυα.
Ωστόσο, πρακτικά η απέλαση μεταναστών προς τη Συρία κινδυνεύει να αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση, καθώς το Βερολίνο δεν έχει διπλωματικές σχέσεις με τη Δαμασκό, ενώ το ίδιο το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει παραδεχθεί ότι η κατάσταση στην εμπόλεμη χώρα δεν είναι ακόμη πολύ σταθερή.
Η απόφαση αυτή, που ελήφθη έπειτα από πρωτοβουλία των πρωθυπουργών των συντηρητικών κρατιδίων που ανήκουν στο κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, σπάει ένα ταμπού στη Γερμανία, η οποία το 2015 είχε ανοίξει τις πόρτες της στους Σύρους πρόσφυγες.
Λαμβάνοντας την απόφαση αυτή η Γερμανία διαχωρίζει τη θέση της από τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ και "δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είμαστε περήφανοι", σχολίασε ο Σοσιαλδημοκράτης Μπόρις Πιστόριους, Υπουργός Εσωτερικών της Κάτω Σαξονίας.
Συνολικά περίπου 790.000 Σύροι έχουν μεταναστεύσει στη Γερμανία τα τελευταία δέκα χρόνια, όπου πλέον ζει η μεγαλύτερη συριακή κοινότητα στην Ευρώπη.
Η Γερμανία κήρυξε το 2012 μορατόριουμ στις απελάσεις προς τη Συρία εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης