Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πορτογαλία: Επιδότηση έως και 50% του ενοικίου για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία

Πορτογαλία: Επιδότηση έως και 50% του ενοικίου για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία
Το ΑΕΠ της Πορτογαλίας αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 17,3 δισ. ευρώ το 2020 ενώ τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης αγγίζουν τα 21 δισ. ευρώ
Σειρά μέτρων για τη στήριξη επιχειρήσεων που έχουν δεχθεί πλήγμα από την πανδημία, ενέκρινε η κυβέρνηση της Πορτογαλίας την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου συμπεριλαμβανομένων και επιδοτήσεων που καλύπτουν ως και το 50% των ενοικίων το πρώτο μισό του έτους, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας.
Τα νέα μέτρα καλύπτουν κάποια από τα αιτήματα των εργοδοτικών ενώσεων, ειδικά των καταστηματαρχών, των ξενοδόχων και των εστιατόρων, τα έσοδα των οποίων έχουν βουτήξει λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί.
Όπως μεταδίδει το Reuters, o υπουργός Οικονομίας,Pedro Siza Vieira δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις τα έσοδα των οποίων θα υποχωρήσουν από 25% ως 40% το πρώτο μισό του 2021 σε σχέση με πέρυσι θα λάβουν επιδότηση ενοικίου 30%, με ανώτατο όριο τα 1.200 ευρώ τον μήνα.
Αν η πτώση στα έσοδα υπερβεί το 40%, η επιδότηση θα αντιστοιχεί στο 50% του μηνιαίου ενοικίου, με ανώτατο όριο τα 2.00ο ευρώ τον μήνα, σημείωσε.
Ο κ. Vieira τόνισε ότι ενώ το ΑΕΠ της Πορτογαλίας αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 17,3 δισ. ευρώ φέτος, τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης αγγίζουν τα 21 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και 7,2 δισ. ευρώ σε επιδοτήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης