Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μπακογιάννης: Το σχέδιο δράσης του Δήμου Αθηναίων για τη στήριξη των επιχειρήσεων – Οι άξονες

Μπακογιάννης: Το σχέδιο δράσης του Δήμου Αθηναίων για τη στήριξη των επιχειρήσεων – Οι άξονες
Τι ανέφερε ο  Κ. Μπακογιάννης για τον στολισμό της Αθήνας
Στο σχέδιο δράσης του Δήμου Αθηναίων για τη στήριξη των επιχειρήσεων έκανε αναφορά ο Κώστας Μπακογιάννης.
«Ο Δήμος Αθηναίων εξαντλεί κάθε μέσο που διαθέτει για να κρατηθούμε όλοι μαζί όρθιοι», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κ. Μπακογιάνης μιλώντας στην ΕΡΤ.
Υπογράμμισε πως υλοποιείται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής συνοχής μέσα στην πόλη, σε συνεργασία με τους εμπορικούς φορείς, το οποίο έχει τέσσερις άξονες.
Όπως εξήγησε, ο πρώτος άξονας αφορά την επιχειρηματικότητα και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, ο δεύτερος έχει να κάνει με τη δημιουργία δεξιοτήτων για βρουν οι άνθρωποι τη θέση τους στην αγορά εργασίας, ο τρίτος άξονας συνδέεται με τον πολιτισμό και τον τουρισμό και ο τέταρτος με την τεχνολογία και τη μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή.

Για τον στολισμό της Αθήνας

Αναφερόμενος στον στολισμό της πρωτεύουσας ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι
«Η Αθήνα στολίστηκε όπως και όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες γιατί ακόμα και τώρα σε αυτή την πολύ ιδιαίτερη και δύσκολη στιγμή, σε αυτά τα Χριστούγεννα τα οποία είναι διαφορετικά από ότι όλα τα άλλα, όλοι μας έχουμε ανάγκη από λίγη χαρά και αισιοδοξία, λίγο χαμόγελο και λίγο φως», τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.
Για το αν φέτος έπρεπε να δαπανηθούν χρήματα για στολισμό, απάντησε  ο κ. Μπακογιάννης ότι είναι απολύτως εύλογο το ερώτημα κι ότι και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έχουν κάνει το ίδιο.
Για παράδειγμα, όπως ανέφερε, η Μαδρίτη τριπλασίασε τον προϋπολογισμό για τα φώτα ακριβώς επειδή αυτά τα Χριστούγεννα κανείς Δήμος στην Ευρώπη δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω, διότι οι παραδοσιακές γιορτές όπως τις ξέραμε είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν σε αυτές τις συνθήκες.
Σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη, «ο Δήμος Αθηναίων είχε να προμηθευτεί φωτάκια πάνω από 10 με 15χρόνια και πέρυσι όταν στολίσαμε την πόλη δεν μας κόστισε ούτε ένα ευρώ.
Φέτος επιλέξαμε να προμηθευτούμε φωτάκια τα οποία θα μείνουν για πάρα πολλά χρόνια.
Είναι και κάτι ακόμα, είναι και θέμα άποψης καθώς είδαμε στο παρελθόν πως η κρίση γίνεται αφορμή και δικαιολογία για να μένει πίσω ο Δήμος Αθηναίων.
 Εμείς δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό, καθώς όταν θα έρθει η επόμενη μέρα της πανδημίας θα πρέπει να βρει μια πόλη έτοιμη, η οποία δεν θα είναι αποσβολωμένη και παγωμένη, αλλά θα μπορεί να απελευθερωθεί και να τρέξει μπροστά».
Συμπλήρωσε ότι «η προσπάθεια που εμείς κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να φωτίσουμε όσο γίνεται περισσότερες γειτονιές, να απλωθούμε.
Δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να γίνει σε όλη την πόλη ακόμα, αλλά χρόνο με τον χρόνο πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε στον στόχο μας.
Για παράδειγμα φέτος θα φωτίσουμε κοντά στις 30 πλατείες με χριστουγεννιάτικα δέντρα για να μπορούμε όλοι να μοιραστούμε αυτή τη χαρά και να μην περιοριστούμε μόνο στους μεγάλους δρόμους».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης