Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maduro (Βενεζουέλα): To ρωσικό Sputnik V είναι το ασφαλέστερο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Maduro (Βενεζουέλα): To ρωσικό Sputnik V είναι το ασφαλέστερο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού
Η Ρωσία είναι κληρονόμος της 70χρονης εμπειρίας της Σοβιετικής Ένωσης, της ιατρικής και ιδιαίτερα της δημιουργίας εμβολίων που έχουν θεραπεύσει τον πλανήτη των σοβαρών ασθενειών, είπε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας
Ως το ασφαλέστερο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro το ρωσικό Sputnik V.
«Το ασφαλέστερο εμβόλιο στον κόσμο μέχρι στιγμής είναι το Sputnik V, το οποίο συνδυάζει τη ρωσική εμπειρία.
Η Ρωσία είναι κληρονόμος της 70χρονης εμπειρίας της Σοβιετικής Ένωσης, της ιατρικής και ιδιαίτερα της δημιουργίας εμβολίων που έχουν θεραπεύσει τον πλανήτη των σοβαρών ασθενειών» είπε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κατά την ομιλία του την Κυριακή.
Ο Maduro εξήγησε ότι, σύμφωνα με τους επιστήμονες που ανέπτυξαν το Sputnik V, το ρωσικό εμβόλιο δίνει ανοσία δύο ετών σε σύγκριση με άλλα που είναι αποτελεσματικά για περίπου τέσσερις μήνες.

Το ρωσικό εμβόλιο στην Βενεζουέλα

Ο πρόεδρος τόνισε ότι με τη ρωσική και την κινεζική υποστήριξη, η Βενεζουέλα αναμένει να έχει πρόσβαση σε ασφαλή εμβόλια κατά της COVID-19 για μαζικό εμβολιασμό τον Απρίλιο του 2021.
Το Σάββατο 12/12, ο γιος του προέδρου, έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου Sputnik V στο πλαίσιο της τρίτης φάσης του ρωσικού εμβολίου.
Υπάρχουν 2.000 συμμετέχοντες σε κλινικές δοκιμές στη Βενεζουέλα, η οποία είναι η πρώτη χώρα στη Λατινική Αμερική που έλαβε το εμβόλιο Sputnik V.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης