Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gates: Lockdowns και το 2022 - Τα μπαρ και η εστίαση δεν πρέπει να ανοίξουν

Gates: Lockdowns και το 2022 - Τα μπαρ και η εστίαση δεν πρέπει να ανοίξουν
Ο Gates εμφανίστηκε επικριτικός για την αντιμετώπιση της πανδημίας στις ΗΠΑ
Tην άποψη πως τα lockdown και οι δρακόντειοι περιοριστικοί νόμοι θα πρέπει να συνεχιστούν και το 2022 εξέφρασε με συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου ο δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής του τεχνολογικού κολοσσού Microsoft Bill Gates
O Gates θεωρεί πως είναι σωστό για όλες τις επιχειρήσεις να παραμείνουν κλειστές και το 2022, ενώ εκ των ων ουκ άνευ για την αποτροπή περαιτέρω διασποράς της πανδημίας είναι η χρήση μασκών και μέτρων κοινωνικής απόστασης.
Ο δισεκατομμυριούχος ισχυρίστηκε πως δεν πρέπει να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα μέχρι όλες οι χώρες του κόσμου να απαλλαγούν από τον ιό, που έχει προκαλέσει εκατομμύρια θανάτους ανά τον κόσμο.
«Αν δεν υπάρξει εμβολιασμός τουλάχιστον του 70% του παγκόσμιου πληθυσμού, δεν πρέπει να ρισκάρουμε την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας».
Σε συνέντευξη που έδωσε την Κυριακή ο Bill Gates υποστήριξε σε όλους τους τόνους πως πρέπει να παραμείνει η απαγόρευση των δημόσιων μαζικών συναθροίσεων, προσθέτοντας πως τα κλαμπ και, γενικότερα, οι δημόσιοι χώροι διασκέδασης δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ανοίξουν.
Στη συνέχεια, ο δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος είπε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει επιστροφή στην κανονικότητα πριν από την παρέλευση 12 με 18 μηνών, και μόνο στην περίπτωση που έχει γίνει σωστή διαχείριση της κατάστασης.
Πέρα από τα παραπάνω ο Gates βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί στον πρόεδρο Trump.
Όπως είπε, η απροθυμία του να δεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών περιέπλεξε την κατάσταση με τα εμβόλια.
«Η μετάβαση είναι περίπλοκη, αλλά η νέα κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να ακούσει και να βασιστεί στους ειδικούς.
Δεν πρόκειται να τους επιτεθεί» είπε ο Gates, κάνοντας ένα ξεκάθαρο υπαινιγμό για την κακή διαχείριση της πανδημικής κρίσης εκ μέρους του Donald Trump, προσθέτοντας πως, παρότι ο πρόεδρος έκανε τα πάντα για να βγει το εμβόλιο, τώρα κωλυσιεργεί σε ό,τι αφορά την έγκρισή του.
Ο δισεκατομμυριούχος Bill Gates είπε ότι δεν αναμένει να αναλάβει θεσμικό ρόλο στην κυβέρνηση του Joe Biden αλλά το ίδρυμά του θα έλθει σε επαφή με την επόμενη διοίκηση σχετικά με τον μελλοντικό έλεγχο των μολυσματικών ασθενειών.
«Μίλησα με τον εκλεγμένο πρόεδρο για αυτό», δήλωσε την Κυριακή (13/12) ο ιδρυτής της Microsoft.
Όταν ρωτήθηκε από το CNN, εάν θα έχει κάποιο θεσμικό ρόλο στη διοίκηση του Biden, ο Gates δήλωσε πως ο εκλεγμένος πρόεδρος «επέλεξε σημαντικούς και καλούς ανθρώπους για τα πόστα αυτά».
«Νομίζω ότι το ίδρυμά μας θα είναι μέρος αυτού του διαλόγου για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα το ξαναζήσουμε ξανά», σημείωσε ο Gates.

Πόροι από το πακέτο στήριξης των ΗΠΑ

Ο Gates είπε ότι μίλησε με μέλη του Κογκρέσου για να βοηθήσει τις φτωχές χώρες να αποκτήσουν πρόσβαση σε εμβόλια, όπως η χρήση ενός ποσού κοντά στο 1% από το αμερικανικό πακέτο στήριξης.
Τέλος ο δισεκατομμυριούχος απέρριψε τη λεγόμενη ιδέα του εθνικισμού των εμβολίων.
Χαρακτήρισε ως ακραία την αντίληψη ότι, «όλοι οι άλλοι πρέπει να πεθάνουν μέχρι να εμβολιαστεί ο τελευταίος Αμερικανός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης