Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Δεν μπορούμε να ζούμε από επιδόματα, φωνάζουν χιλιάδες διαδηλωτές της εστίασης στο Παρίσι

Γαλλία: Δεν μπορούμε να ζούμε από επιδόματα, φωνάζουν χιλιάδες διαδηλωτές της εστίασης στο Παρίσι
Δεν μπορούμε να ζούμε από τα επιδόματα, φωνάζουν οι απασχολούμενοι στην εστίαση που κατεβαίνουν στους δρόμους της Γαλλίας
«Αφήστε μας να εργαστούμε»: χιλιάδες επαγγελματίες της εστίασης και του ξενοδοχειακού κλάδου συγκεντρώθηκαν σήμερα 14 Δεκεμβρίου στο Παρίσι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα συνδικαλιστικών οργανώσεων, για να ζητήσουν την επαναλειτουργία των εστιατορίων και των ξενοδοχείων.
Εστιάτορες, ξενοδόχοι, χονδρέμποροι, αλλά και ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων έδωσαν ραντεβού στην περιοχή του Μεγάρου των Απομάχων για να διατυπώσουν «την απόγνωση» ενός «ολόκληρου κλάδου», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Herves Beckam, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Επαγγελμάτων και Βιομηχανιών του Ξενοδοχειακού Τομέα.

«Δεν μπορούμε να ζούμε από επιδόματα»

Οι διαδηλωτές ζητούν την παροχή επιπλέον βοήθειας, όμως κυρίως το δικαίωμα να λειτουργήσουν εκ νέου οι επιχειρήσεις τους, την ώρα που το άνοιγμα των εστιατορίων και των καφετεριών προβλέπεται, αυτή τη στιγμή, για τις 20 Ιανουαρίου στη Γαλλία, σε συνάρτηση πάντα με τις υγειονομικές συνθήκες, ενώ τα νυχτερινά κέντρα δεν γνωρίζουν καν πότε θα μπορούσαν να υποδεχθούν και πάλι πελάτες.
«Δεν μπορούμε να ζούμε από τα επιδόματα», είπε ο εστιάτορας Stephan Manigold, επικεφαλής της ένωσης Eclore.
«Νιώθουμε ότι μας θυσιάζουν», ανέφερε ο Didier Sene ο πρόεδρος του Groupement national des indépendants.
Από την πλευρά τους, οι προμηθευτές δεν κρύβουν επίσης την ανησυχία τους. «Δεν μας υποχρεώνουν να κλείσουμε, όμως κλείνουν όλους τους πελάτες μας», λέει ο Andre Dyrill, 48 ετών, χονδρέμπορος ποτών, που επισημαίνει ότι έχει απώλειες ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ στον κύκλο εργασιών του φέτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης