Τελευταία Νέα
Διεθνή

Google: Μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2021 η επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία

Google: Μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2021 η επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο CEO της εταιρείας, Sundar Pichai, εξετάζεται ακόμη και η μόνιμη εξ αποστάσεως εργασία
Μετά την 1η Σεπτεμβρίου εκτιμάται η επιστροφή του ανθρώπινου δυναμικού στα γραφεία της Google, ενώ, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο CEO της εταιρείας, Sundar Pichai, εξετάζεται ακόμη και η μόνιμη εξ αποστάσεως εργασία.
Προς το παρόν, λοιπόν, η Google συνεχίζει να εφαρμόζει τα μέτρα κοινωνικής απόστασης για την αποτροπή της διασποράς των κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ υπάλληλοι θα προσέρχονται στα γραφεία μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.
«Όταν κλείσαμε τα περισσότερα γραφεία μας τον Μάρτιο, δεν ξέραμε ποια πορεία θα έπαιρνε η πανδημία», είπε ο Pichai στους εργαζομένους την Κυριακή το βράδυ μέσω email.
«Έχουμε προσαρμοστεί.
Συνεχίσαμε να καινοτομούμε.
Και με τα νέα εμβόλια στον ορίζοντα, χάρη στην απίστευτη εφευρετικότητα της ιατρικής και επιστημονικής κοινότητάς μας, η επιστροφή στο φυσιολογικό είναι τώρα ορατή».

Υβριδική επιστροφή

Το ανθρώπινο δυναμικό της Google αριθμεί περίπου 130.000 άτομα, ωστόσο είναι απίθανο όλοι αυτοί να επιστρέψουν στους χώρους εργασίας.
Τον Ιούλιο, η Google έγινε η πρώτη μεγάλη εταιρεία που ανακοίνωσε ότι θα παρείχε στους υπαλλήλους της την επιλογή να εργάζονται από το σπίτι έως τα μέσα του 2021.
Τον Σεπτέμβριο, η Google είπε ότι άρχισε να δουλεύει σε ένα "υβριδικό" μοντέλο εργασίας, καθώς οι περισσότεροι υπάλληλοι δήλωσαν ότι ήθελαν να επιστρέψουν στο γραφείο κάποια στιγμή, αλλά όχι με πλήρη απασχόληση.
Άλλες ανταγωνιστικές εταιρείες τεχνολογίας, όπως το Twitter και το Facebook, δήλωσαν ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να εργαστούν εξ αποστάσεως «για πάντα» ή για την επόμενη δεκαετία, επιτρέποντάς τους να μετακινούνται σε άλλες περιοχές, εάν το επιθυμούν.
Οι υπάλληλοι της Google ήλπιζαν να είχαν παρόμοιες δυνατότητες, με τον CEO της εταιρείας να εξετάζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης