Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Akar για κυρώσεις από ΗΠΑ: Κλονίζονται οι αξίες της συμμαχίας μας - Προστατεύουμε τον λαό μας

Akar για κυρώσεις από ΗΠΑ: Κλονίζονται οι αξίες της συμμαχίας μας - Προστατεύουμε τον λαό μας
Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις εις βάρος του προέδρου Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της τουρκικής Προεδρίας της Δημοκρατίας (SSB), Ismail Demir, και εναντίον τριών ακόμη Τούρκων εργαζομένων
Την έντονη αντίδραση του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Hulusi Akar, προκάλεσαν οι αμερικανικές κυρώσεις στην Τουρκία για την αγορά των S-400 από τη Ρωσία.
Μάλιστα, ο Akar έκανε λόγο για επιδείνωση των σχέσεων Άγκυρας-Ουάσιγκτον.
«Η απόφαση των ΗΠΑ για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία έχει κλονίσει όλες τις αξίες της συμμαχίας μεταξύ Ουάσιγκτον και Άγκυρας» δήλωσε και υποστήριξε ότι η Τουρκία αντιμετωπίζει σοβαρές απειλές και στο πλαίσιο αυτό λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της χώρας αλλά και του λαού της.

Οι αμερικανικές κυρώσεις

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις εις βάρος του προέδρου Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της τουρκικής Προεδρίας της Δημοκρατίας (SSB), Ismail Demir, και εναντίον τριών ακόμη Τούρκων εργαζομένων, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπο του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών τιμωρώντας την Άγκυρα για την αγορά και απόκτηση των ρωσικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση των κυρώσεων, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo, κάλεσε την Τουρκία να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα με τους S-400 σε συντονισμό με τις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης