Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΕΙΑ: Η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ θα μειωθεί κατά 136.000 βαρέλια την ημέρα τον Ιανουάριo

ΕΙΑ: Η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ θα μειωθεί κατά 136.000 βαρέλια την ημέρα τον Ιανουάριo
Η μεγαλύτερη μείωση αναμένεται από την λεκάνη Permian
Η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ αναμένεται να μειωθεί κατά περίπου 136.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Ιανουάριο στα 7,44 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο, σύμφωνα με μηνιαία πρόβλεψη της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).
Η παραγωγή στους επτά μεγάλους σχηματισμούς αναμένεται να μειωθεί, εκτός από την περιοχή Haynesville, όπου η παραγωγή προβλέπεται να παραμείνει σε μεγάλο βαθμό σταθερή.
Η μεγαλύτερη μείωση αναμένεται να προέλθει από τη λεκάνη Permian του Τέξας και του Νέου Μεξικού, όπου η παραγωγή προβλέπεται να μειωθεί κατά περίπου 44.000 bpd στα 4,2 εκατομμύρια bpd, το χαμηλότερο επίεπδο από τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Η δεύτερη μεγαλύτερη πτώση αναμένεται να προέλθει από τη λεκάνη του Eagle Ford, όπου η παραγωγή προβλέπεται να μειωθεί κατά περίπου 25.600 bpd στα 987.000 bpd.

Αναμένεται ανάκαμψη

Η συνολική παραγωγή σχιστολιθικού αναμένεται να μειωθεί για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, από τον Μάιο, όταν οι παραγωγοί «έκοψαν» την παραγωγή κατά περίπου 1,6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα για να αντισταθμίσουν την πτώση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου λόγω της πανδημίας COVID-19.
Vστόσο, η παραγωγή σχιστόλιθου αναμένεται να ανακάμψει αργά, καθώς οι ελπίδες για ταχεία διάθεση ενός εμβολίου αυξάνουν τις τιμές του πετρελαίου καθώς οι drillers των ΗΠΑ προσθέτουν εξέδρες εξόρυξης.

Φυσικό αέριο

Η παραγωγή φυσικού αερίου τον Ιανουάριο αναμένεται επίσης να μειωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο, στα 80,78 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια ανά ημέρα (bcfd), πτώση 0,74 bcfd.Η μεγαλύτερη πτώση προβλεπόταν στην Permian όπου η παραγωγή αναμένεται να μειωθεί κατά 0,16 bcfd. Η παραγωγή αναμένεται να μειωθεί σε όλες τις περιοχές εκτός από το Haynesville.
Η ΕΙΑ ανέφερε ότι οι παραγωγοί διάνοιξαν 334 πηγάδια και ολοκλήρωσαν 478 στις μεγαλύτερες σχιστολιθικές λεκάνες το Νοέμβριο. Αυτό άφησε συνολικά διανοιγμένα αλλά μη ολοκληρωμένα (DUC) φρεάτια λιγότερα από 144 με τον συνολικό αριθμό να διαμορφώνεται στα 7.330, την τέταρτη συνεχόμενη μηνιαία πτώση και το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2018.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης