Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Pyatt (Πρέσβης ΗΠΑ): Ο Ηρακλής βοηθά στην είσοδο Αμερικανών επενδυτών στην Ελλάδα

Pyatt (Πρέσβης ΗΠΑ): Ο Ηρακλής βοηθά στην είσοδο Αμερικανών επενδυτών στην Ελλάδα
Είναι πολύ καλό ότι οι ελληνικές τράπεζες περιορίζουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους, χρησιμοποιώντας το νέο πρόγραμμα τιτλοποίησης τον Ηρακλή, τόνισε ο Αμερικανός Πρέσβης κ. Pyatt
Οι τράπεζες αποτελούν κλειδί για τις αμερικανικές επενδύσεις όπως προκύπτει από την παρουσίαση του Αμερικανού Πρεσβευτή κ. Pyatt στο 22ο ετήσιο Capital Link.
«Όταν μίλησα σε προηγούμενα συνέδρια Capital Link στη Νέα Υόρκη, μου έκαναν συχνά ερωτήσεις σχετικά με το τραπεζικό σύστημα και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
Σε αυτό το πλαίσιο, είναι πολύ καλό να βλέπουμε ότι οι ελληνικές τράπεζες περιορίζουν σημαντικό κομμάτι των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους, χρησιμοποιώντας το νέο πρόγραμμα τιτλοποίησης που υποστηρίζεται από το κράτος, τον Ηρακλή».
Ο Αμερικανός πρέσβης χρησιμοποίησε πρόσφατο δημοσίευμα της  Wall Street Journal προκειμένου να αναφερθεί στην Alpha Bank. 
Ο προτιμώμενος πλειοδότης για αυτήν τη συναλλαγή είναι η αμερικανική εταιρεία επενδύσεων Davidson Kempner Capital Management LP.
Και δύο ακόμη μεγάλες τράπεζες όπως είπε, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας και η Τράπεζα Πειραιώς, στοχεύουν να πουλήσουν περίπου 7 δισεκατομμύρια ευρώ η κάθε μία κατά το επόμενο έτος.
Έτσι, το πρόγραμμα Ηρακλής βοηθά στην είσοδο διεθνών  και ιδιαίτερα Αμερικανών επενδυτών στην Ελλάδα, ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας ανέφερε ο Αμερικανός Πρέσβης.

Ο ρόλος Microsoft

Αναφερόμενος  στην ψηφιοποίηση κυβερνητικών διαδικασιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο κ. Pyatt επεσήμανε πως η  κυβέρνηση αύξησε την προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, η οποία οδήγησε στην έξοδο  της Ελλάδας από τη λίστα παρακολούθησης USTR Special 301 τον Απρίλιο, μετά από 12 χρόνια.
Ως άμεσο αποτέλεσμα, η σχέση της Ελλάδας με τη Microsoft έχει ενισχυθεί ιδιαίτερα.
Τον Οκτώβριο, η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε ένα συγκρότημα κέντρων δεδομένων γύρω από την Αθήνα, το μεγαλύτερο που έχει κάνει ποτέ στη μακρά ιστορία της εδώ στην Ελλάδα.
Η Microsoft απέκτησε επίσης φέτος την ελληνική εταιρεία SoftoMotive και ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει ένα κέντρο αυτοματοποίησης ρομποτικών διεργασιών στην Αθήνα.
Άλλες αμερικανικές εταιρείες όπως η Amazon Web Services και η Digital Realty συνεργάζονται επίσης με την Ελλάδα σε υποδομές και τεχνολογία cloud, προωθούμενες από τον νέο ψηφιακό κώδικα διακυβέρνησης της Ελλάδας, το καινοτόμο Faistos Fund για την ανάπτυξη νέων εφαρμογών 5G  ενώ ο ίδιος αναφέρθηκε και στα φορολογικά κίνητρα που αποσκοπούν στην αναστροφή της τάσης μετανάστευσης μυαλών που σχετίζονται με ψηφιακή τεχνολογία εκτός Ελλάδας.
Υποστηριζόμενες από τη συνεχή δέσμευση της Πρεσβείας στη Βόρεια Ελλάδα, ειδικά την παρουσία μας στις Διεθνείς Εκθέσεις Θεσσαλονίκης 2018 και 2019, αμερικανικές εταιρείες όπως η Pfizer, η Cisco και η Deloitte επεκτείνουν το αποτύπωμά τους στη Θεσσαλονίκη και συμβάλλουν στην ανάπτυξή της πόλης ως περιφερειακού κόμβου καινοτομίας είπε ο Αμερικανός Πρέσβης.
Αυτές οι εταιρείες επενδύουν στη στρατηγική τοποθεσία της Θεσσαλονίκης ως πύλη προς τα Βαλκάνια.

Ειρήνη Σακελλάρη
Irini9901@yahoo.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης