Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μητσοτάκης: Νέες θέσεις εργασίας και τεχνογνωσία από την παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Next.e.GO

Μητσοτάκης: Νέες θέσεις εργασίας και τεχνογνωσία από την παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Next.e.GO
Υπεγράφη επιστολή πρόθεσης συνεργασίας» από την Enterprise Greece και την εταιρεία Next.e.GO στις 16 Δεκεμβρίου
Τα βασικά σημεία της συνεργασίας μεταξύ της Next e.go και της Enterpise Greece για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, παρουσιάστηκαν στη σημερινή τηλεδιάσκεψη «Electric Cars e. GO Made in Greece», στην οποία συμμετείχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου.
O πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της κατασκευής της μονάδας το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για την παραγωγή των πρώτων ηλεκτρικών οχημάτων.
Η παραγωγή πλήρους κλίμακας ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα, «Electric Cars e.GO Made in Greece», μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης με το πρώτο σημαντικό βήμα, την πρώτη επίσημη υπογραφή της «Επιστολής Πρόθεσης Συνεργασίας» από την Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. του Υπουργείου Εξωτερικών) και την εταιρία Next.e.GO SE, την μοναδική γερμανική εταιρεία που κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας.
Όπως σημείωσε, το συγκεκριμένο project θα δημιουργήσει έναν σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας και αναμένεται σύντομα ο συντονισμός όλων των απαραίτητων ενεργειών.
Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτή της κίνησης, ο κ. Μητσοτάκης έκανε εκτενή αναφορά στην Αστυπάλαια με την επένδυση της Volkswagen για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης η οποία θα συνδυαστεί με Ανανεώσιμες Πηγές και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, που θα εξασφαλίσουν σε μεγάλο βαθμό την ενεργειακή.

Κυκλική οικονομία

Από την πλευρά της Next.e.GO και δια στόματος του CEO της εταιρείας, Ulrich Hermann, «η αστική κινητικότητα βρίσκεται στο επίκεντρο του μετασχηματισμού προς μια κυκλική οικονομία». Επίσης, έθεσε στόχο για μηδενικές εκπομπές άνθρακα στη συμβολή της τεχνολογίας 5G η οποία είναι συμβατή με το Internet of Things.
Ο καθηγητής Hermann, Διευθύνων, δήλωσε ότι «ο σχεδιασμός και τα βιομηχανικά χαρακτηριστικά της τεχνολογίας παραγωγής 4.0 της e.GO Life από τη μία και τα ευέλικτα επιχειρηματικά μοντέλα συνεργασίας που προάγει από την άλλη προσφέρουν στην Next.e. Go SE τη δυνατότητα να μεταμορφώσει την αστική μετακίνηση σε όλη την Ευρώπη και πέραν αυτής. Η πολιτική επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης για carbon-free mobility ανταποκρίνεται τέλεια στην αποστολή μας στο Next.e.GO SE». Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης τόνισε ότι η παραγωγή αυτή είναι μοναδική, και επισήμανε την αποφασιστικότητα της γερμανικής εταιρίας για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος.

Τα οφέλη για την Ελλάδα

Τα οφέλη για την ελληνική οικονομία, όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά: Αύξηση της απασχόλησης, μεταφορά τεχνογνωσίας από τη Γερμανία στην Ελλάδα σε έναν πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα τομέα, ανάδειξη πρωτοποριακής τεχνολογίας, αλλά και ανάδειξη της Ελλάδας στην διεθνή αγορά ως ενός από τα πρωτοπόρα ευρωπαϊκά κράτη στην ηλεκτροκίνηση, μέσω της δημιουργίας εγχώριας παραγωγικής ικανότητας.
Ανάπτυξη ισχυρού τοπικού δικτύου προμηθευτών για τις παραγωγικές ανάγκες της εργοστασιακής μονάδας (μεταλλικών εξαρτημάτων, του αλουμινίου, των υφασμάτων και του εσωτερικού μέρους των οχημάτων, των κρυστάλλων, κ.α.).
Προσέλκυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος και άλλων διεθνούς φήμης βιομηχανιών ηλεκτρικών οχημάτων, μετατρέποντας σταδιακά την Ελλάδα σε χώρα αναφοράς στην ηλεκτροκίνηση και σε διεθνές brand name.
Δυνατότητα ταχείας πρόσβασης στην ηλεκτροκίνηση σε προσιτό κόστος στον ευρύτερο πληθυσμό.
Η επένδυση θα είναι ιδιαίτερα σημαντική και λόγω του καινοτόμου χαρακτήρα της, καθώς προάγει την κυκλική οικονομία, με βασικό χαρακτηριστικό της τη βιώσιμη παραγωγική διαδικασία, με εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Η παραγωγή θα βασίζεται στη χρήση εξαιρετικά ανθεκτικών υλικών, φιλικών προς το περιβάλλον, με το αλουμίνιο ως κύριο υλικό στην κατασκευή, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε στρατηγικές συνεργασίες με της δυναμική εγχώρια βιομηχανία αλουμινίου.
Βασικής σημασίας θα είναι και ο μειωμένος χρόνος σχεδιασμού-προγραμματισμού, αντιγράφοντας αποδεδειγμένες διαδικασίες και λύσεις εξοπλισμού σε συνεργασία με το δίκτυο e.GO. Η συμμετοχή αξιόπιστων προμηθευτών υλικών, μηχανημάτων και εξοπλισμού με διεθνή εμπειρία έργου.
Η εφαρμογή των συστημάτων πληροφορικής e.GO, της εργοστασιακής τεχνολογίας Industry 4.0 και της ψηφιακής ενσωμάτωσης στο δίκτυο παραγωγής e.GO.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης