Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Ρωσίας για τις κυρώσεις στην Τουρκία: Οι ΗΠΑ δεν αντέχουν τον δίκαιο ανταγωνισμό

ΥΠΕΞ Ρωσίας για τις κυρώσεις στην Τουρκία: Οι ΗΠΑ δεν αντέχουν τον δίκαιο ανταγωνισμό
Νωρίτερα, ο Τούρκος Πρόεδρος, Erdogan ξέσπασε κατά της Ουάσινγκτον, επισημαίνοντας πως καμία άλλη χώρα, σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, παρά μόνο η δική του έχει υποστεί τέτοιους περιορισμούς
Οι κυρώσεις της Ουάσινγκτον εναντίον της Τουρκίας για την αγορά των S-400, δηλαδή των συστημάτων αεράμυνας της Ρωσίας, αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά, ότι οι ΗΠΑ δεν είναι σε θέση να ανταγωνιστούν δίκαια, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών την Τετάρτη 16/12/2020.
«Αυτή είναι μια ακόμη απόδειξη της αδυναμίας των ΗΠΑ να τηρήσουν τους κανόνες στον ανταγωνισμό.
Οι ΗΠΑ χρειάζονται πρόσθετα βήματα για να εξασφαλίσουν κάποιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αν και αυτά τα βήματα είναι παράνομα.
Αυτά τα βήματα περιλαμβάνουν μονομερείς κυρώσεις κατά του στρατιωτικού-βιομηχανικού μπλοκ», υπογράμμισε η Zaharova.
Υπενθυμίζεται πως και επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Lavrov, αναφέρθηκε στο εν λόγω ζήτημα, κάνοντας λόγο για αυθαίρετα και παράνομα μέτρα.
«Οι κυρώσεις αποτελούν άλλη μία εκδήλωση της αλαζονικής στάσης απέναντι στο διεθνές δίκαιο, μια εκδήλωση παράνομων μονομερών υποχρεωτικών μέτρων που χρησιμοποιούν οι Ηνωμένες Πολιτείες για πολλά χρόνια, για δεκαετίες» δήλωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Οργή Erdogan

Νωρίτερα, ο Τούρκος Πρόεδρος, Erdogan ξέσπασε κατά της Ουάσινγκτον για τις κυρώσεις, επισημαίνοντας πως καμία άλλη χώρα, σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, παρά μόνο η δική του έχει υποστεί τέτοιους περιορισμούς.
«Τι είδους συμμαχία είναι αυτή;» διερωτήθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος, χαρακτηρίζοντας τις κυρώσεις, επίθεση στην «κυριαρχία» της Τουρκίας.
Αφού προειδοποίησε ότι οι κυρώσεις δεν «συνάδουν» με το γεγονός ότι ΗΠΑ και Τουρκία είναι σύμμαχοι, ο Erdogan ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα διπλασιάσει την αμυντική παραγωγή της και υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ «δεν θα σταματήσουν» τις προσπάθειες της Τουρκίας.
Σημειώνεται ότι, το 2018 οι ΗΠΑ ενεργοποίησαν την «Πράξη Αντιμετώπισης των Εχθρών της Αμερικής μέσω Κυρώσεων» CAATSA, βάζοντας στο στόχαστρο την υπηρεσία αμυντικών προμηθειών της Κίνας και τον επικεφαλής της για την «συμμετοχή σε σημαντικές συναλλαγές» με τη Ρωσία για την αγορά των μαχητικών αεροσκαφών τύπου Su-35 και εξοπλισμό σχετιζόμενο με τους S-400.
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, οι κυρώσεις βάζουν στο «στόχαστρο» τις αμυντικές βιομηχανίες της Τουρκίας και τον πρόεδρό τους I. Demir, αλλά και ακόμη τρεις Τούρκους αξιωματούχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης