Διεθνή

Η Facebook κηρύσσει πόλεμο στην Apple - Σφαγή στην Big Tech για τα προσωπικά δεδομένα

tags :
Η Facebook κηρύσσει πόλεμο στην Apple - Σφαγή στην Big Tech για τα προσωπικά δεδομένα
Δριμεία επίθεση εναντίον της Apple εξαπέλυσε το Facebook
Δριμεία επίθεση εναντίον της Apple εξαπέλυσε την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου το Facebook, δηλώνοντας ότι οι επερχόμενες αλλαγές της κατασκευάστριας εταιρείας των δημοφιλών κινητών iPhones στο λειτουργικό τους σύστημα θα πλήξουν τις μικρές επιχειρήσεις και τη δυνατότητα τους να διαφημίζουν το προϊόν που παράγουν μέσω δωρεάν πλατφορμών.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σχετικά, όταν η Apple αναβαθμίζει το λειτουργικό iOS 14 στις φορητές συσκευές στις αρχές του επόμενου έτους, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα στους χρήστες που θα τους ζητά να παράσχουν άδεια παροχής δεδομένων για διαφημιστικούς σκοπούς και εξατομικευμένη πληροφόρηση.
Όσοι δεν δώσουν έγκριση θα στερήσουν από το Facebook να συλλέξει πληροφορίες τις οποίες κατόπιν θα διοχέτευε σε μικρές διαφημιστικές και σε εταιρείες που προσφέρουν δωρεάν εφαρμογές αντί προβολής διαφημιστικών μηνυμάτων (π.χ. Epic Games).
Η Facebook έχει επιστρατεύσει κατά της Apple, μάλιστα, μεγάλες εφημερίδες των ΗΠΑ, όπως οι New York Times, η Washington Post και η Wall Street Journal, δηλώνοντας πως είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής των μικρών και μεσαίων αμερικανικών επιχειρήσεων.
Ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης πραγματοποίησε επίσης συνέντευξη τύπου με μερικούς ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που δήλωσαν ότι οι επιχειρήσεις τους έχουν αναπτυχθεί επειδή στοχεύουν αποτελεσματικά και εξατομικευμένα το κοινό τους.
«Δεν υπήρχε καμία πιθανότητα η επιχείρησή μας να είχε φτάσει στο σημείο που είναι σήμερα αν δεν είχαμε τη δυνατότητα της εξατομικευμένης και προσωποποιημένης πληροφορίας» υποστήριξε η Monique Wilsondebriano, η οποία είναι συνιδιοκτήτης της Charleston Gourmet Burger Co. στη Νότια Καρολίνα με τον σύζυγό της Chevalo.

Τι απαντά η Apple

Η Apple υποστηρίζει ότι απλώς προσφέρει στους χρήστες το δικαίωμα να επιλέξουν.
Eκπρόσωπος της Apple ανέφερε μια επιστολή που έστειλε η Jane Horvath, ανώτερη διευθύντρια του παγκόσμιου απορρήτου της εταιρείας, σε προασπιστές της ιδιωτικής ζωής τον περασμένο μήνα ως απάντηση στην απογοήτευσή τους ότι η Apple καθυστέρησε την έναρξη του iOS 14
«Ορισμένες εταιρείες δεν σεβάστηκαν και ακόμη δεν σέβονται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.
Επομένως, καθυστερήσαμε για να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές στο λογισμικό» αναφέρει η Horvath.
Μετά το update του iOS, οι χρήστες θα μπορούν να παρακολουθούν εύκολα ποιος τους παρακολουθεί και κάνουν αλλαγές, εάν είναι απαραίτητο, απαντά η Apple.
Ο Dan Levy, αντιπρόεδρος του Facebook για διαφημίσεις και επιχειρηματικά προϊόντα, δήλωσε ότι το Facebook «διαφωνεί ουσιαστικά» με τη στάση της Apple σε ό,τι αφορά την πολιτική απορρήτου.
Πρόσθεσε δε ότι το Facebook και άλλοι στον κλάδο «μπορούν να προστατεύσουν το απόρρητο ενώ δίνουν πρόσβαση σε εξατομικευμένα δεδομένα».
Ο Levy είπε επίσης ότι οι κινήσεις της Apple είναι απλώς «αντιανταγωνιστικές» και αντανακλούν το αντιμονοπωλιακό συναίσθημα εναντίον της Big Tech.
Το Facebook δήλωσε επίσης ότι σκοπεύει να υποστηρίξει αγωγή της Epic Games εναντίον της Apple.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης