Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την κατασκευή εργοστασίου στη Γαλλία για την παραγωγή εξοπλισμού 5G ανακοίνωσε η κινεζική Huawei

Την κατασκευή εργοστασίου στη Γαλλία για την παραγωγή εξοπλισμού 5G ανακοίνωσε η κινεζική Huawei
Η κινεζική εταιρεία ανοίγει το εργοστάσιο στη Γαλλία ως αντίπραξη στις αμερικανικές κυρώσεις, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές
Την επένδυση ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή εργοστασίου εξοπλισμού δικτύου κινητής τηλεφωνίας στα ανατολικά της Γαλλίας ανακοίνωσε την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020 η κινεζική Huawei, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Επισήμανε ότι θα προχωρήσει το project, παρά τις γαλλικούς περιορισμούς σε εταιρείες που χρησιμοποιούν την τεχνολογία 5G.
Το εργοστάσιο θα απασχολεί αρχικώς 300 άτομα, τα οποία θα αυξηθούν στα 500 μακροπρόθεσμα και τα προϊόντα που θα παράγει θα απευθύνονται στους Ευρωπαίους πελάτες της Huawei.

Αμερικανικές κυρώσεις

Η κινεζική εταιρεία τεχνολογίας, η οποία είχε ήδη προχωρήσει τα σχέδιά της για την κατασκευή του εργοστασίου στη Γαλλία, δήλωσε τον Μάρτιο του 2020 ότι θα επιμείνει σε αυτά ανεξαρτήτως από το εάν η γαλλική κυβέρνηση περιόριζε τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών που χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό της.
Το εργοστάσιο αποτελεί μέρος των προσπαθειών για την ανακούφιση των παγκόσμιων ανησυχιών που προκαλούνται από τις αμερικανικές κυρώσεις, ότι το Πεκίνο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό της εταιρείας για την διενέργεια κατασκοπείας.

Τα γαλλικά δίκτυα

Η Γαλλία δεν έχει απαγορεύσει πλήρως στους χειριστές κινητών τηλεφώνων να χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό της Huawei, αλλά τον Ιούλιο οι αρχές δήλωσαν στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών που σχεδιάζουν να αγοράσουν εξοπλισμό 5G της εταιρείας ότι δεν θα μπορούσαν να ανανεώσουν τις άδειες που έχουν λάβει μετά τη λήξη τους, καταργώντας στην πράξη τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας με την τεχνολογία της κινεζικής εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης