Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεξικό: Σύλληψη δημάρχου για συνέργεια στη δολοφονία της δημοσιογράφου Brich Miroslava

Μεξικό: Σύλληψη δημάρχου για συνέργεια στη δολοφονία της δημοσιογράφου Brich Miroslava
Δικαστήριο στην Τσιουάουα μπόρεσε να τεκμηριώσει «πιθανές ποινικές ευθύνες» του Hugo Ahmed Schultz, του πρώην δημάρχου, που φέρεται «να έδωσε πληροφορίες στην εγκληματική οργάνωση η οποία «διέπραξε τη δολοφονία», ανέφερε η εισαγγελία
Πρώην δήμαρχος της πόλης Τσίνιπας, στην πολιτεία Τσιουάουα στο βόρειο Μεξικό, συνελήφθη καθώς κατηγορείται για «συνέργεια» στη δολοφονία της δημοσιογράφου Brich Miroslava το 2017.
Δικαστήριο στην Τσιουάουα μπόρεσε να τεκμηριώσει «πιθανές ποινικές ευθύνες» του Hugo Ahmed Schultz, του πρώην δημάρχου, που φέρεται «να έδωσε πληροφορίες στην εγκληματική οργάνωση» η οποία «διέπραξε τη δολοφονία», ανέφερε η εισαγγελία, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Μπλεγμένοι κι άλλοι πολιτικοί

Για τη δολοφονία της Brich στα 54 της χρόνια, ομοσπονδιακός δικαστής καταδίκασε νωρίτερα φέτος (2020) τον Karlos Morena, γνωστό και ως «El Larry», να εκτίσει 50 χρόνια κάθειρξη.
Φέρεται να ήταν ηθικός αυτουργός του φόνου της δημοσιογράφου, η οποία ερευνούσε θέματα όπως οι παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η διακίνηση ναρκωτικών, υποθέσεις διαφθοράς.
Κατά τη διάρκεια της δίκης του Morena, αποκαλύφθηκε ότι πολιτικοί ηχογραφούσαν τηλεφωνικές συνδιαλέξεις τους με τη δημοσιογράφο, ανταποκρίτρια της εφημερίδας La Jornada, κι ότι τις έδωσαν στον Schultz, στέλεχος του Κόμματος Εθνικής Δράσης (PAN, δεξιά).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης