Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Με 23,33% στον Ελλάκτωρα η Invesco – Το σχέδιο, κάλυψη της ΑΜΚ, θα αγοράσουν… το ποσοστό της Reggeborgh - Πιθανή και δημόσια πρόταση

Με 23,33% στον Ελλάκτωρα η Invesco – Το σχέδιο, κάλυψη της ΑΜΚ, θα αγοράσουν… το ποσοστό της Reggeborgh - Πιθανή και δημόσια πρόταση
Με βάση τραπεζικές πηγές η Invesco δεν ήρθε στο μετοχικό κεφάλαιο του Ελλάκτωρα για διακοπές αλλά για να κερδίσει όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά
Οι εξελίξεις φουντώνουν στον Ελλάκτωρα και δικαιώνουν πλήρως το bankingnews το οποίο είχε αποκαλύψει ότι η Invesco των Καυμενάκη και Μπάκου των εφοπλιστών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα… θα αγοράσουν όλο το ποσοστό των αδερφών Καλλιτσάντση ενώ το Farallon θα αποπληρωθεί και θα αποχωρήσει από το δάνειο των 50 εκατ που είχε χορηγήσει.
Να σημειωθεί ότι πλέον η Invesco κατέχει 23,33% των μετοχών του Ελλάκτωρα έναντι 80 εκατ ευρώ οπότε ουσιαστικά αποπληρώνονται τα 50 εκατ του δανείου και το επιτόκιο 8,75% αλλά και το κέρδος που επιδίωκε να πάρει το αμερικανικό fund Farallon.
Έχει απομείνει ένα ελάχιστο ποσοστό στους αδερφούς Καλλιτσάντση, η Invesco πλέον κατέχει 23,334% και η Reggeborgh που διεκδικεί τον Ελλάκτωρα κατέχει άμεσα 10,3% και δυνητικά μπορεί να εξασκήσει το 12,54% που κατέχει ο Λεωνίδας Μπόμπολας… αλλά μέχρι τώρα δεν το έχει εξασκήσει.
Επί της ουσίας υπάρχουν δύο στρατόπεδα από την μια η Invesco με ποσοστό 23,34% στον Ελλάκτωρα ή 50 εκατ μετοχές και από την άλλη πλευρά η Reggeborgh που δυνητικά μπορεί να ελέγξει το 22,90% εάν εξασκηθεί η option των 26,88 εκατ μετοχών…

Ποιο είναι το σχέδιο;

Το σχέδιο της Invesco είναι όχι απλά να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου αλλά και να την καλύψει καθολικά δηλαδή είναι διατεθειμένη να καλύψει και τα 50,4 εκατ της αύξησης.
Ταυτόχρονα είναι διατεθειμένη εφόσον θέλει να πουλήσει η Reggeborgh να αγοράσει το 10,3% που κατέχει άμεσα… ενώ θα εξεταστεί με διαφορετικούς όρους το ποσοστό του Μπόμπολα.

Ορατή και η δημόσια πρόταση

Το σχέδιο της Invesco είναι να υποβληθεί δημόσια πρόταση στον Ελλάκτωρα εάν καταφέρει να συγκεντρώσει ποσοστό πάνω από 33% και ουσιαστικά να καταστεί ο βασικός μέτοχος του Ελλάκτωρα.
Το ιδανικό σενάριο για την Invesco είναι ότι θέλουν να ελέγχουν το 51% του Ελλάκτωρα….

Οι κινήσεις της Reggeborgh

Η Reggeborgh έχει προτείνει σε δύο πρόσωπα – τραπεζικά στελέχη να συμμετάσχουν είτε σε ρόλο διευθύνοντος συμβούλου, είτε ως μέλος στο διοικητικό συμβούλιο.
Όμως ενώ η Reggeborgh έχει κινηθεί λανθασμένα έως τώρα με επιθετικό τρόπο επιχείρησε να ελέγξει τον Ελλάκτωρα… η Invesco έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα.
Εάν κερδίσει η Invesco θα πουλήσει τις μετοχές η Reggeborgh που κατέχει στον Ελλάκτωρα και θα αποχωρήσει.
Με βάση τραπεζικές πηγές η Invesco δεν ήρθε στο μετοχικό κεφάλαιο του Ελλάκτωρα για διακοπές αλλά για να κερδίσει όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά.
Η Εθνική τράπεζα τους έχει στηρίξει καθώς οι Μπάκος και Καυμενάκης είναι πελάτες.

Η ανακοίνωση της εισηγμένης

Η εταιρία ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ γνωστοποιεί ενημέρωση, που έλαβε την 18.12.2020 από μέτοχό της,σχετικά  με σημαντική μεταβολή στη συμμετοχή και τα δικαιώματα ψήφου.
1.Το νομικό πρόσωπο INVESCO FINANCE S.A., σε συμμόρφωση με την Οδηγία περί Διαφάνειας, ενημερώνει για απόκτηση συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο και τα δικαιώματα ψήφου της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ, συνεπεία της από 17.12.2020 δεσμευτικής συμφωνίας του προαναφερόμενου  νομικού  προσώπου  που  αφορά  στην  απόκτηση  συμμετοχής  και αντίστοιχων δικαιωμάτων ψήφου της εκδότριας ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ, ήτοι επιπλέον ποσοστού 18,3346% (και  αριθμό  μετοχών  39.286.000 κοινών ονομαστικών μετοχών με αντίστοιχα δικαιώματα ψήφου) και με ημερομηνία εκπλήρωσης αυτής μέχρι την 12.01.2021.
Κατόπιν τούτου η συμμετοχή της INVESCO FINANCE SA στο μετοχικό κεφάλαιο και στα δικαιώματα ψήφου της εκδότριας θα ανέλθει του ορίου του 20%.
Αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου πριν τη δεσμευτική  συμφωνία απόκτησης δικαιωμάτων ψήφου
Α. (i) άμεση συμμετοχή  5,0002%  (ήτοι 10.714.000 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές), 
(ii) έμμεση συμμετοχή 0% (ήτοι 0  κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές)  Αριθμός  μετοχών  και  ισάριθμων  δικαιωμάτων  ψήφου  μετά  τη  δεσμευτική  συμφωνία απόκτησης δικαιωμάτων ψήφου:     
Α. (i) άμεση συμμετοχή 5,0002%  (ήτοι 10.714.000 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές),    
(ii) έμμεση συμμετοχή 0% (ήτοι 0  κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές) και συνολικό ποσοστό  συμμετοχής  και  δικαιωμάτων  ψήφου  (άμεσο  και  έμμεσο)  5,0002%  (ήτοι 10.714.000 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές) επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. B.  
(i) δικαιώματα ψήφου από χρηματοπιστωτικά μέσα (σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ. α του 3556/2007),  ως  αποτέλεσμα  της  δεσμευτικής  συμφωνίας  απόκτησης  επιπλέον συμμετοχής και αντίστοιχων δικαιωμάτων ψήφου ήτοι 18,3346% (ήτοι 39.286.000 κοινές ονομαστικές μετοχές με αντίστοιχα δικαιώματα ψήφου) της εκδότριας ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ.
Ο αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου (συνολική θέση), ως αποτέλεσμα της  δεσμευτικής  συμφωνίας  απόκτησης  επιπλέον συμμετοχής και αντίστοιχων δικαιωμάτων ψήφου θα διαμορφωθεί ως  εξής:
Άμεση συμμετοχή 23,3348%  (ήτοι 50.000.000 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές και αντίστοιχα δικαιώματα ψήφου), έμμεση συμμετοχή 0% και συνολικό ποσοστό συμμετοχής και δικαιωμάτων ψήφου (άμεσο και έμμεσο) 23,3348% (ήτοι 50.000.000  κοινές  μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές με αντίστοιχα δικαιώματα ψήφου) επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ.

2.Τα φυσικά πρόσωπα κ.κ. Δημήτριος Μπάκος και Ιωάννης Καϋμενάκης, τα οποία κατέχουν από κοινού και ελέγχουν (50% έκαστος) το νομικό πρόσωπο INVESCO FINANCE S.A., ενημερώνουν για απόκτηση συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο και τα δικαιώματα ψήφου της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ, συνεπεία της από 17.12.2020 δεσμευτικής συμφωνίας του προαναφερόμενου νομικού προσώπου, που αφορά στην απόκτηση συμμετοχής και αντίστοιχων δικαιωμάτων ψήφου της εκδότριας ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ, ήτοι επιπλέον ποσοστού 18,3346% (και αριθμό μετοχών 39.286.000  κοινών  ονομαστικών  μετοχών με αντίστοιχα δικαιώματα ψήφου) και με ημερομηνία εκπλήρωσης αυτής μέχρι την 12.01.2021.
Κατόπιν τούτου η έμμεση συμμετοχή εκάστου των κ.κ. Δημητρίου Μπάκου και Ιωάννη Καϋμενάκη στο μετοχικό κεφάλαιο και στα δικαιώματα ψήφου της εκδότριας θα ανέλθει του ορίου του 20%.
Και συγκεκριμένα: Ο αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου (συνολική θέση), ως αποτέλεσμα της δεσμευτικής  συμφωνίας  απόκτησης  επιπλέον συμμετοχής και αντίστοιχων δικαιωμάτων ψήφου θα διαμορφωθεί ως εξής: άμεση συμμετοχή 0% και έμμεση συμμετοχή 23,3348% (ήτοι 50.000.000  κοινές  μετά  ψήφου ονομαστικές μετοχές) εκδόσεως ΕΛΛΑΚΤΩΡ  ΑΕ, συνολικό ποσοστό συμμετοχής (άμεσο και έμμεσο) και δικαιωμάτων ψήφου 23,3348%  (ήτοι 50.000.000 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές) επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ 

Πρόσθετες πληροφορίες – Παρατήρηση

Το νομικόπρόσωπο INVESCO FINANCE SA ελέγχεται από κοινού από τους κ.κ. Δημήτριο Μπάκο και Ιωάννη Καϋμενάκη, οι οποίοι δρούν συντονισμένα (άρθρο 10 παρ. α ν. 3556/2007, όπως ισχύει).
Η εν λόγω ενημέρωση γίνεται συνεπεία της από 17.12.2020 δεσμευτικής συμφωνίας  του προαναφερόμενου νομικού προσώπου που αφορά στην απόκτηση συμμετοχής και δικαιωμάτων ψήφου της εκδότριας ΕΛΛΑΚΤΩΡ  ΑΕ,  επιπλέον ποσοστού 18,3346% και με ημερομηνία εκπλήρωσης αυτής μέχρι την 12.01.2021.
Κατόπιν τούτου η συμμετοχή της  INVESCO FINANCE SA στο μετοχικό κεφάλαιο και στα δικαιώματα ψήφου της εκδότριας θα ανέλθει του ορίου του 20%.
Ο αντισυμβαλλόμενος της προαναφερόμενης δεσμευτικής συμφωνίας που εκχωρεί τη συμμετοχή και τα αντίστοιχα δικαιώματα ψήφου της εκδότριας ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ είναι το νομικό πρόσωπο Pemanoaro Limited  (το  οποίο  ελέγχεται  από κοινού από τους κ.κ. Αναστάσιο και  Δημήτριο Καλλιτσάντση).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης