Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελβετία - κορωνοϊός: Εγκρίθηκε η χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech

Ελβετία - κορωνοϊός: Εγκρίθηκε η χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech
H Swissmedic κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο κατά της Covid-19 των Pfizer/BioNTech είναι ασφαλές και τα πλεονεκτήματά του υπερτερούν των κινδύνων
Εγκρίθηκε από την Ελβετία η χρήση του εμβολίου των εργαστηρίων Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19, όπως  ανακοίνωσε το Σάββατο 19/12 η εθνική ρυθμιστική αρχή υγείας Swissmedic.
«Έπειτα από μια σχολαστική εξέταση των διαθέσιμων πληροφοριών, η Swissmedic κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο κατά της Covid-19 των Pfizer/BioNTech είναι ασφαλές και τα πλεονεκτήματά του υπερτερούν των κινδύνων», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.
 «Έπρεπε να πάρουμε αυτήν την απόφαση σύντομα, εγγυώμενοι τον σεβασμό σε τρεις βασικές προϋποθέσεις: την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα», δήλωσε ο διευθυντής της Swissmedic , Raimund Bruhin.
Έτσι, η Ελβετία των 8,6 εκατομμυρίων κατοίκων, διασφάλισε την πρόσβαση σε 15,8 εκατομμύρια δόσεις, τις οποίες έχει διαπραγματευτεί με τρία διαφορετικά εργαστήρια: 3 εκατομμύρια με τις Pfizer-BioNTech, 7,5 εκατομμύρια με τη Moderna και 5,3 εκατομμύρια με την AstraZeneca.
Η Ελβετία καθημερινά καταγράφει πάνω από 4000 κρούσματα και από 100 νεκρούς.
Συνολικά, η χώρα μετρά 400.000 μολύνσεις και 6.000 νεκρούς από την αρχή της πανδημίας.
Στο μεταξύ, από τις 22/12 και τουλάχιστον μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2021, θα κλείσουν τα εστιατόρια, οι πολιτιστικοί, αθλητικοί χώροι και οι χώροι αναψυχής, ενώ  ανοιχτά θα παραμείνουν τα καταστήματα, με περιορισμούς ανάλογα με την  χωρητικότητα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης